Hlavní obsah

Povstane nový král? Růžový panter bude bránit brněnskou pevnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Odváženo. Domácí scéna se opět zahalí do bojových barev. Na programu je další vydání OKTAGONu, tentokrát s pořadovým číslem 29, který se odehraje v pevnosti Brno. V osudí bude pás pro šampiona veltrové váhy, který bude již počtvrté obhajovat David Kozma. Do akce se po roce dostane také těžkotonážník Daniel Dittrich. Poslední zápas v kariéře má pro změnu před sebou Pavel Salčák. Oku diváků neuniknou ani vystoupení Jakuba Běleho, Karola Ryšavého či zahraničních nováčků Christiana Eckerlina či Loseneho Keity. Nejen tyto zápasy nabídne sobotní OKTAGON 29, který startuje v 18:00 hodin.

Foto: Oktagon MMA

Bojan Veličković (vlevo) a David Kozma během vážení před turnajem OKTAGON 29.

Článek
Fotogalerie

Přes tři roky drží pás veltrové váhy. David Kozma půjde ke své čtvrté obhajobě, která dost možná bude ta nejtěžší. Tváří v tvář se mu totiž postaví velezkušený Bojan Veličković, který se v minulosti představil i v slavné UFC. Před devíti lety si připsal cenný skalp Jiřího Procházky. Růžový panter je i tentokrát připraven obhájit svůj opasek, nic jednoduchého ho ale určitě nečeká. Během rozhovoru po vážení přirovnal svého soupeře na stejnou úroveň, kterou disponoval jeho poslední protivník Leandro Apollo Silva.

Zlepšenou formu bude prezentovat také Karol Ryšavý. Slovenský bijec bude zároveň útočit na desáté vítězství, navíc třetí v jediném roce. Ryšavý si nejprve poradil s Matějem Kuzníkem a poté s Markem Bartlem. Nyní ale bude čelit Nizozemci Losene Keitovi, který si bude chtít uhájit neporazitelnost. Keita má na svém kontě čtyři výhry v řadě a hned třikrát se jednalo o ukončení před limitem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Poslední zápas v kariéře má před sebou Pavel Salčák. Sedmatřicetiletý zástupce Reinders MMA si s podobnou myšlenkou zahrával již delší dobu a ani v případě vítězství by ho to k pokračování nepřesvědčilo. Naposledy jeho pěsti okusí nováček na domácí scéně samojský zápasník Al Matavao. Ten je sice o deset let mladší a šestnáct centimetrů menší, přesto budí obrovský respekt. Šest z celkových osmi výher dokázal ukončit před limitem. Al Matavao ovšem nedokázal ani na dva pokusy navážit a 20% výplaty odevzdá svému soupeři.

Více než dvě stě kilogramů nabídne souboj těžkotonážníků Daniela Dittricha a Thomase Narma. Slovenský bijec se vrací po necelém roce a bude chtít ukončit sérii tří porážek v řadě. Nebude to mít vůbec jednoduché. Tváří v tvář se mu totiž postaví norský viking Thomas Narmo, který ve své kariéře ještě neprohrál. Při pohledu do statistik obou borců můžeme dost možná očekávat rychlý konec.

Představí se také německá síla v podání Christiana Eckerlina. Již pětatřicetiletý zápasník neprohrál čtyři roky v řadě. Sérii šesti výher se tak pokusí natáhnout i po duelu s Řekem Ioannisem Palaiologosem. Rodák z Atén sice v posledním vystoupení pocítil hořkost porážky, o to větší motivaci má nyní.

Velká změna. Zápasník Jakub Běle má po roční pauze o motivaci postaránoVideo: Sport.cz

Pauzu od zápasení si na více než rok dal Jakub Běle. Ten se naposledy v kleci představil v září loňského kalendářního roku, kdy se mu povedlo ukončit Tomáše Bola. Od té doby dal zápasovou praxi na vedlejší kolej a věnoval se osobnímu životu. Při jeho comebacku ho ovšem čeká těžká zkouška. Bude jím bývalý vyzyvatel o pás střední váhy Marcin Naruszczka. Tvrdý Polák má na česko-slovenské scéně bilanci jedné výhry a dvou porážek. Jak tomu bude po sobotním souboji?

Celý turnaj přitom zahájí souboj dravých pušek Romana Pauluse a Petera Gabala. Do akce se dostane český Spartacus Matěj Kuzník, který měl rovněž problémy se splněním váhového limitu, na druhý pokus byl však úspěšný. Na vítěznou vlnu se bude chtít vrátit také Marek Bartl či Jan Malach. Poprvé se na česko-slovenské scéně představí také Rus Arthur Karavajev.

Sobotní turnaj OKTAGON 29 začíná v 18:00 hodin. Celý večer lze sledovat prostřednictvím placeného přenosu na webu oktagon.tv.

Reklama

Související témata: