Hlavní obsah

Senzační odveta za pořádný balík peněz? Sportovní legendy už údajně jednají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odveta, na kterou by se jistě podíval každý fanoušek bojových sportů. S odstupem pěti let se totiž dost možná znovu v ringu proti sobě představí legendární boxer Floyd Mayweather a zápasník MMA Conor McGregor. Podle nejnovějších informací obě legendy údajně jednají o realizaci odvety, která by navíc zajistila neuvěřitelný balík peněz.

Foto: Reuters

Conor McGregor a Floyd Mayweather při vzájemném souboji v roce 2017.

Článek

První souboj, který se konal před necelými pěti lety, sledoval s napětím celý svět. Navíc se jednalo o jeden z nejsledovanějších zápasů mezi šestnácti provazy v historii. A není se čemu divit. Síly totiž změřily dvě legendy bojových sportů. Na jedné straně se představil neporažený boxer Floyd Mayweather, na té druhé pro změnu obávaný MMA zápasník Conor McGregor.

Z výhry se nakonec radoval Američan Mayweather, který soupeře ukončil v 10. kole. Hvězdný Ir byl vysvobozen z nakládačky, mnohé ale překvapil tím, že se s boxerskou legendou dokázal drtivou většinu času měřit. I proto si po zápase vysloužil slova chvály i uznání.

Bitva legend se zapsala do dějin boxu. Na místě ji sledovalo 20 tisíc fanoušků, u televizí a počítačů stovky milionů dalších. Kromě nehynoucí slávy si oba bojovníci rozdělili také okolo 700 milionů dolarů, což je více než 15 miliard korun. Nyní tato meta může padnout.

Podle serveru Fight Hype, o kterém je známo, že poskytuje důvěryhodné informace ohledně Floyda Mayweathera, se údajně jedná o realizaci odvetného duelu. Poprvé se o tom spekulovalo již na začátku letošního roku, reálnější obrysy to ale má až nyní. Legenda UFC nabídku přijala i skrze sociální sítě, kde pod příspěvek s fotkou z prvního duelu napsala stručně „přijímám". Boxerský duel má navíc údajně zajistit až 1 miliardu dolarů (přibližně 23 miliard korun). Zatím ale není příliš jasno, v jaké fázi jednání jsou.

Spekuluje se i o tom, zda by se jednalo o profesionální nebo exhibiční duel. Právě první střet obou legend byl posledním profesionálním vítězstvím v kariéře pětačtyřicetiletého Mayweathera. Američan se poté dal na dráhu exhibičních soubojů, které mu nejen, že sloužily k udržování kondice a boxerských dovedností, ale především k výdělku pořádného balíku peněz. Tučná suma by pochopitelně přistála na účtu amerického boxera i po případné odvetě s McGregorem. V nejbližších týdnech či měsících by mohlo být o realizaci reprízy zase trochu jasněji.

Reklama