Hlavní obsah

Do finále historického Prague Champs míří Dynamo a Entropiq

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Historie českého esportu se píše o víkendu v pražském 02 universum. Největší domácí League of Legends turnaj, jaký česká scéna ještě nezažila, nabídl v sobotu dva semifinálové duely. V tom prvním si Dynamo Eclot poradilo 3:1 na mapy s libereckými Sinners, pro které podnik končí. V navazujícím zápase porazili pražští Entropiq eSubu také 3:1.

Foto: Prague Champs

eSuba nastupuje ke svému semifinálovému duelu proti Entropiqu.

Článek
Fotogalerie

Tisícovky fanoušků v pražské supermoderní aréně sledovaly z pohledu tuzemského esportu revoluční akci. V úvodním duelu turnaje, do nějž se v kvalifikačních fázích zapojilo na sto týmů českého LoL, se utkali plejeři Sinners a Dynamo.

Našlapaná aréna bouřila, když se z postupu do nedělního finále radovalo pardubické Dynamo, které i přes zaváhaní na třetí mapě přehrálo Sinners a nakonec slavilo po výhře 3:1 na mapy.

„Už v průběhu druhé mapy se nám cesta za vítězstvím zkomplikovala, když jsme ji vyhráli jen tak tak. Možná jsme si až trošku moc věřili. Myslím, že jsme ale nakonec ukázali, že jsme byli tím lepším týmem," radoval se po vítězném utkání CEO Dynama Martin Novotný.

Foto: Prague Champs

Semifinálový duel Prague Champs mezi týmy Sinners a Dynamo Eclot.

Pardubický tým už se může připravovat na nedělní boj o titul. „Teď si odpočineme a večer už si kluci dají individuální potažmo týmový trénink," dodal Novotný.

V druhém sobotním klání se střetli pražští Entropiq a eSuba. Modrá krev nedokázala černo-zeleným vzdorovat a padla poměrem 1:3.

Foto: Prague Champs

Na akci Prague Champs byly k vidění také parádni Coseplay.

Entropiq a Dynamo si v neděli zahrají o titul a o šanci poměřit síly se slavným francouzským týmem Gamers Origin.

League of Legends Prague Champs (Praha)
semifinále
Dynamo Eclot - Sinners 3:1
Entropiq - eSuba 3:1
finále
11.00 Dynamo Eclot - Entropiq (BO5)
18.00 showmatch vítěz Prague Champs - Gamers Origin (BO5)

Reklama

Související témata: