Hlavní obsah

Největší výhra v historii esportu! Team Spirit ovládl The International a získal téměř 400 milionů

Bukurešť/Praha

Velké překvapení! Tak hodnotí zahraniční média vítězství ruského celku Team Spirit v desátém ročníku turnaje The International v herním titulu Dota 2. Rusko-ukrajinská pětice plejerů v nedělním finále porazila tým PSG.LGD poměrem 3:2. Tradiční podnik, který se letos uskutečnil v rumunské Bukurešti, nabídl největší prizepool v historii esportu. Rozdělovalo se 40 milionů dolarů (asi 877 milionů korun). Vítězný tým získal zhruba polovinu.

Foto: @dota2ti

Hráči ruské esportové organizace Team Spirit zvedají nad hlavu pohár pro šampiony desátého ročníku turnaje The International v herním titulu Dota 2.

Článek

Team Spirit se na šampionát probojoval skrz východoevropskou kvalifikaci a do bukurešťského podniku vstoupil přímo hrozivě. Ve dvou zápasech prohrál všechny čtyři mapy a na nějakou velkou jízdu to vůbec nevypadalo.

Jenže pak se karta začala obracet a ruský celek šel po skupinách do horního pavouka se skóre 10-6. Hned v prvním kole vyřazovací části Team Spirit padl 1:2 s týmem Invictus Gaming a propadl se do pavouka dolního.

Pak už to ale byla ze strany ruských a ukrajinských hráčů neuvěřitelná paráda. Postupně vyřadili týmy Fnatic, OG a Virtus.pro, ve čtvrtfinále oplatili porážku Invictusu, v semifinále si poradili s celkem Team Secret a v neděli zvedli nad hlavu pohár po dramatické bitvě s čínským PSG.LGD.

Finálového turnaje se účastnil také český plejer Jonáš "SabeRLight-" Volek. Ten se svým týmem Undying obsadil 13.-16. příčku a získal 600 000 dolarů (asi 13 milionů korun).

Největší turnaj vydavatele Valve The International patří k nejštědřeji dotovaným akcím esportového světa. I díky tomu, že do konečného prizepoolu přispívají rekreační hráči transakcemi ve hře.

Reklama

Související témata: