Hlavní obsah

Česko - Dánsko 7:5Drama až do konce! České florbalistky si na MS zahrají o medaile

Aktualizováno

České florbalistky porazily ve čtvrtfinále mistrovství světa ve švédské Uppsale Dánsko 7:5 a v sobotu nastoupí od 19:55 v boji o finále proti Finsku. Dvěma brankami a jednou asistencí k postupu pomohla Michaela Kubečková. Češky budou o víkendu útočit na svou druhou medaili po zisku bronzu v roce 2011 v St. Gallenu.

Foto: Český florbal/Martin Flousek, ČTK

České florbalistky se radují z gólu. Čelem Eliška Trojánková.

Článek

Ke 133. utkání v národním týmu nastoupila obránkyně Hana Koníčková, která tak překonala i Tomáše Sladkého, jenž drží maximum v mužské reprezentaci. Na chvilku se posunula i na pozici světové rekordmanky, když předčila Finku Elinu Kujalaovou a Švýcarku Tanju Stellaovou, která ji ale ve večerním duelu se Slovenskem opět dorovná.

Češky se při stálé převaze dlouho potýkaly se zataženou obranou soupeřek, za Dánky nejdříve zahrozila Frida Mainz Olssonová, po jejíž další možnosti v 9. minutě otevřela skóre její starší sestra Sara.

Foto: Český florbal/Martin Flousek, ČTK

Zleva Katrine Andersenová z Dánska a Denisa Ratajová ve čtvrtfinále MS.

V polovině úvodní části trefila Vendula Beránková tyč a vyrovnáno bylo až v čase 14:49. Pavlína Bačová po úspěšném forčekingu předložila míček před branku volné Denise Ratajové, která se ve čtvrtém utkání na turnaji dočkala první trefy.

Za 74 sekund otočila stav Eliška Chudá, kterou ideálně uvolnila Vanessa Rebecca Keprtová. Nerozhodný stav do první pauzy zařídila přesnou střelou od mantinelu Anna Kajsa Habersatterová.

Premiérová trefa Trojánkové

Ve 23. minutě si našla střeleckou pozici za velkým brankovištěm Eliška Trojánková a svým premiérovým gólem na MS vrátila českému výběru vedení. Za 108 sekund smazala ztrátu po zisku balonku Laura de Friesová. V polovině utkání Češky během 77 sekund unikly do dvoubrankové náskoku díky povedené střele Beránkové a trefě Michaely Kubečkové po kombinaci s Trojánkovou.

Foto: Český florbal/Martin Flousek, ČTK

Česká brankářka Lenka Remešová ve čtvrtfinálové partii MS v Uppsale.

Na snížení Habersatterové, která ve 33. minutě podruhé v utkání z pravé strany od mantinelu trefila protější horní roh branky Remešové, odpověděla také druhým gólem Kubečková. Za Mette Thorsager Jensenovou usměrnila pokus Marie Havlíčkové. V čase 35:44 se Dánky dostaly opět na kontakt. Cecilia Di Nardová si na hraně velkého brankoviště zpracovala balonek a bekhendem posunula svůj rekord MS na 54 gólů z 39 utkání.

V závěrečném dějství se Češky nejdříve ubránily při vyloučení Koníčkové, Remešová si poradila i se střelou Mathilde Christensenové a v 52. minutě se národní tým dočkal pojistky náskoku po první využité přesilovce na turnaji. Kapitánka Eliška Krupnová zužitkovala přihrávku Kubečkové.

Mistrovství světa florbalistek v Uppsale (Švédsko):
Čtvrtfinále:
ČR - Dánsko 7:5 (2:2, 4:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Ratajová (Bačová), 17. Chudá (Keprtová), 23. Trojánková (Keprtová), 30. Beránková, 31. Kubečková (Trojánková), 34. Kubečková (Havlíčková), 52. Krupnová (Kubečková) - 9. S. M. Olssonová (F. M. Olssonová), 20. Habersatterová (Thaarupová), 25. De Friesová, 33. Habersatterová, 36. Di Nardová (F. M. Olssonová). Rozhodčí: Teová, Linová (obě Singapur). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 296.
Sestava ČR: Remešová - Beránková, Jiráková, Koníčková, Paloncyová, Havlíčková, Keprtová, Šupáková - Ratajová, Krupnová, Bačová - Mlejnková, Suchá, Řepková - Chudá, Kubečková, Trojánková - Plášková, Kotzurová. Trenéři: Sascha Rhyner a Jakub Robenek.
Švýcarsko - Slovensko 12:1 (3:0, 5:1, 4:0)
Branky: 15., 24. a 47. Rüttimannová, 37., 42. a 59. Gerigová, 10. a 36. Wikiová, 8. Spichigerová, 26. Martiová, 32. Liechtiová, 46. A. Wyssová - 29. Chupéková.
O 9. místo:
Lotyšsko - Německo 7:5 (1:1, 2:2, 4:2)
O 11. místo:
USA - Rusko 2:17 (0:6, 0:5, 2:6)
Program:
Sobota 4. prosince:
15:45 Švédsko - Švýcarsko,
19:55 ČR - Finsko.
Neděle 5. prosince:
13:00 o 3. místo,
16:30 finále

Reklama

Související témata: