Hlavní obsah

Česko - Švýcarsko 5:3Florbalisté ozdobili loučení Ondruška a Martina Beneše výhrou

Čeští florbalisté porazili v přípravném utkání v Hradci Králové Švýcarsko 5:3. Dvěma góly se na výhře podílel obránce Josef Rýpar. Zápas byl zároveň rozlučkou s reprezentační kariérou pro útočníka Toma Ondruška a brankáře Martina Beneše, vicemistry světa z loňského listopadu z Curychu a Winterthuru.

Foto: Barbora Reichová/Český florbal

Gólová radost českých florbalistů (ilustrační foto)

Článek

Premiéru si v české reprezentaci odbyli brankář Tomáš Jurco, útočníci Jakub Buršík, Tomáš Hanák i dodatečně nominovaní Martin Čermák z Tatranu Střešovice a obránce Jan Malič z Bohemians, kteří nahradili Mikuláše Krbce ze Sparty a Jiřího Bestu z Vítkovic.

Ve 4. minutě mohl otevřít skóre Ondrušek, ale trefil levou tyč branky Nilse Schälina. V čase 11:27 už Češi získali náskok díky Čermákově povedené střele z otočky od levého mantinelu. V 19. minutě ozdobil svou premiéru gólem také nejlepší střelec superligy Buršík.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Ondřej Němeček převzal pohár pro vicemistry světa z rukou viceprezidenta IFF Filipa Šumana.

Po 28 sekundách druhé třetiny ale snížil Simon Laubscher a ve 26. minutě vyrovnal Andrin Hollenstein. V polovině utkání přenechal Martin Beneš své místo v brankovišti Jurcovi. V čase 34:34 vrátil českému týmu náskok po úniku forhendovým blafákem Jonáš Kreysa.

Ve 44. minutě inkasoval také Jurco, kterého překonal Matteo Nico Steiner a vyrovnal na 3:3. Za necelé dvě minuty opět zajistil domácím vedení Rýpar, který ještě vteřinu před koncem v oslabení při power play do prázdné branky pečetil výsledek.

Přípravný zápas florbalistů v Hradci Králové:
Česko - Švýcarsko 5:3 (2:0, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 12. Martin Čermák (Zouzal), 19. Buršík (F. Forman), 35. Kreysa (Malič), 47. Rýpar (Tokoš), 60. Rýpar (Tokoš) - 21. Laubscher (Fitzi), 26. Hollenstein (Fitzi), 44. Steiner (Hollenstein). Rozhodčí: Furmánek, Šolc (oba ČR). Vyloučení: 1:1. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 398.

Reklama