Hlavní obsah

Bochum - Bayern 4:2Bundesligová senzace. Bayern dostal nařezáno, Schick se zase trefil!

Lídr německé fotbalové ligy Bayern Mnichov utrpěl v 22. kole překvapivou porážku 2:4 na hřišti nováčka Bochumi. Záložník Vladimír Darida si připsal asistenci na jediný gól Herthy Berlín, prohře 1:3 na stadionu posledního Fürthu ale nezabránil. V základní sestavě nastoupil i středopolař Augsburgu Jan Morávek, jenž odehrál 63 minut. Také jeho tým ale vyšel naprázdno, v Mönchengladbachu prohrál 2:3. Leverkusen si poradil doma se Stuttgartem 4:2, jednou trefou k němu Bayeru pomohl i český útočník Patrik Schick.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Rozčarované hvězdy Bayernu diskutují s rozhodčím. Lídr německé fotbalové ligy Bayern Mnichov utrpěl v 22. kole překvapivou porážku 2:4 na hřišti nováčka Bochumi.

Článek
Fotogalerie

Schick mohl skórovat už v prvním poločase, ve velké šanci ale trefil jen tyč. A tak museli Leverkusen za čtvrtou výhrou v řadě nasměrovat jeho spoluhráči. Postupně se trefili Diaby, Adli a Wirtz, Bayer takřka celý druhý poločas vedl.

Stuttgart dokázal gólově dvakrát odpovědět zásluhou devatenáctiletého Portugalce Tomáse, jenž hostuje v Německu ze Sportingu Lisabon a v bundeslize nastoupil teprve k druhému utkání. Naděje hostujícího celku ale definitivně utnul v 90. minutě Schick, který zužitkoval Wirtzovu přihrávku před odkrytou bránu. Leverkusen si tak upevnil třetí příčku.

Foto: Sofascore.com

Patrik Schick a jeho čísla při výhře Leverkusenu 4:2 nad Stuttgartem.

Bayern uštědřil Bochumi v září v prvním vzájemném zápase debakl 7:0 a dobře začal i tentokrát. Už v deváté minutě dotlačil po závaru do sítě míč nejlepší bundesligový střelec Lewandowski.

O pět minut později ale srovnal Antwi-Adjei a od 37. do 44. minuty předvedl nováček nevídanou kanonádu. Nejprve dokonal obrat z penalty Locadia a následně ještě navýšili skóre dvěma výstavními trefami ze střední vzdálenosti Gamboa a Holtmann. Bayern inkasoval v lize čtyři góly v prvním poločase po 47 letech.

Bláznivý zápas nahoru dolů pokračoval i po přestávce, Bayern už ale pouze snížil zásluhou Lewandowského 26. ligového gólu. Svěřenci trenéra Nagelsmanna se nenaladili ideálně na středeční první osmifinále Ligy mistrů proti Salcburku a utrpěli čtvrtou porážku v sezoně. V případě nedělní výhry Dortmundu nad Unionem Berlín se může jejich náskok v čele zmenšit na šest bodů. Bochum zůstala navzdory výhře jedenáctá.

Fürth potvrdil zlepšené výkony z posledních týdnů a zvítězil ve druhém domácím utkání za sebou. Triumf nad Herthou zařídil nejlepší střelec týmu Hrgota, jenž rozhodl v 71. minutě z penalty. Darida v 82. minutě našel levačkou ve vápně přesně Gechterovu hlavu, na víc už se ale Hertha nezmohla a zůstává čtrnáctá.

Augsburg nepotvrdil, že se mu proti Mönchengladbachu poslední dobou daří, a podlehl Borussii po třech utkáních. Vítězný gól zaznamenal v 67. minutě Bensebaini. Třináctý Mönchengladbach odskočil na čtyři body od barážové příčky, na které je právě jeho soupeř.

Německá fotbalová liga - 22. kolo:
Bochum - Bayern Mnichov 4:2 (14. Antwi-Adjei, 37. Locadia z pen., 40. Gamboa, 44. Holtmann - 9. a 75. Lewandowski)
Eintracht Frankfurt - Wolfsburg 0:2 (28. Kruse z pen., 90.+3 Lukebakio)
Freiburg - Mohuč 1:1 (69. Petersen - 31. Hack)
Fürth - Hertha Berlín 2:1 (1. a 71. z pen. Hrgota - 82. Gechter)
Mönchengladbach - Augsburg 3:2 (30. Koné, 46. Hofmann, 67. Bensebaini - 55. Iago, 90.+3 Finnbogason)
Leverkusen - Stuttgart 4:2 (41. Diaby, 52. Adli, 86. Wirtz, 90. Schick - 49. a 88. Tomás)

Reklama

Související témata: