Hlavní obsah

Leverkusen - Fürth 7:1Senzační Schick! Český reprezentant vstřelil v bundeslize čtyři góly

Aktualizováno

Reprezentační útočník Patrik Schick vstřelil při výhře Leverkusenu v německé fotbalové lize 7:1 nad Fürthem poprvé v kariéře čtyři góly v jednom utkání, navíc přidal asistenci. S 12 trefami se posunul na druhé místo bundesligové tabulky střelců za kanonýra Bayernu Mnichov Roberta Lewandowského, který se dvakrát prosadil při vítězství 3:2 ve šlágru na hřišti druhého Dortmundu a stal se rekordmanem v počtu venkovních gólů v bundeslize. Bayern zvýšil náskok před svým rivalem na čtyři body.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Radost fotbalistů Leverkusenu po vysokém vítězství, zářil český střelec Patrik Schick.

Článek
Fotogalerie

Leverkusen potvrdil dobrou formu a zvítězil počtvrté v řadě. Proti poslednímu týmu tabulky vedl po poločase 3:1, třetí gól připravil Hincapiemu přesnou přihrávkou do pokutového území Schick.

Český útočník nasázel všechny čtyři branky po přestávce. Premiérové trefy po návratu po zranění se dočkal ve 49. minutě, kdy si naběhl před bránu na Adliho centr a z prvního dotyku zakončil. Druhou trefu přidal Schick o 20 minut později po Diabyho zpětné přihrávce a hattrick završil v 74. minutě hlavou. Záhy přidal čtvrtou trefu, na tři góly mu stačilo pouhých sedm minut.

Foto: Sofascore.com

Galapředstavení Patrika Schicka v utkání s Fürthem.

Schick dal čtyři branky v jednom ligovém utkání jako první hráč Leverkusenu. Pětadvacetiletý útočník má v této bundesligové sezoně na kontě 12 branek v 11 zápasech a v tabulce střelců předstihl Erlinga Haalanda z Dortmundu.

"Potřebujeme hrotového útočníka, který pořádně zaměstná obranu. Pak jsou i naši ofenzivní záložníci nebezpečnější," ocenil Schickův přínos pro tým kouč Gerardo Seoane.

Fürth má na kontě stále pouze bod a 12. prohrou v řadě překonal nelichotivý bundesligový rekord. Bayer si upevnil třetí příčku a je sedm bodů za vedoucím Bayernem, který posedmé za sebou zvládl tradiční souboj rivalů.

Domácí Dortmund poslal do vedení v páté minutě po individuální akci Brandt, bleskově ale vyrovnal střelou na přední tyč Lewandowski a před pauzou otočil stav Coman po dalším zaváhání stopera Hummelse. Borussia dokázala v oboustranně ofenzivním utkání znovu srovnat zásluhou Haalandova technického obstřelu. Čtvrt hodiny před koncem ale zahrál smolař Hummels ve vápně rukou a Lewandowski penaltu se štěstím proměnil.

Polský kanonýr vstřelil 118. venkovní gól v bundeslize a překonal dosavadní rekord Klause Fischera. Proti svému bývalému klubu, za který nastupoval mezi lety 2010 až 2014, dal 26. branku v 25. utkání.

Záložník Jan Morávek odehrál druhý poločas při porážce Augsburgu 2:3 s Bochumí. Nováčkovi soutěže pomohl k vítězství dvěma góly Sebastian Polter. Augsburg zůstává na 16. pozici, Bochum je desátá.

Na čtvrté místo se vrátil Hoffenheim, který na svém stadionu přestřílel 3:2 Frankfurt. Zraněný Pavel Kadeřábek v domácí sestavě opět chyběl.

Německá fotbalová liga - 14. kolo:
Augsburg - Bochum 2:3 (57. Gregoritsch, 86. Caligiuri z pen. - 23. a 45.+2 Polter, 40. Holtmann)
Bielefeld - Kolín nad Rýnem 1:1 (60. Lasme - 17. Özcan)
Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 3:2 (24. Geiger, 30. Rutter, 59. Samassékou - 15. Borré, 72. Paciencia)
Leverkusen - Fürth 7:1 (49., 69., 74. a 79. Schick, 12. Adli, 17. Tapsoba, 45. Hincapie - 33. Dudziak)
Mohuč - Wolfsburg 3:0 (2. Burkardt, 4. Stach, 90. vlastní Lacroix),
Dortmund - Bayern Mnichov 2:3 (5. Brandt, 48. Haaland - 9. a 77. z pen. Lewandowski, 44. Coman).

Reklama

Související témata: