Hlavní obsah

Liberec - Slovácko 1:1Červené na obou stranách! Souboj bratří Sadílků skončil smírně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Rabušic (penalta) 1 : 0
59. Reinberk 1 : 1
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

Sourozenecký souboj Michala a Lukáše Sadílka neměl vítěze. V dohrávce 10. kola remizoval Liberec doma se Slováckem 1:1. Michal Sadílek se se svými parťáky dostal do vedení v prvním poločase z pokutového kopu. Po faulu byl rovněž vyloučen Daníček. Po pauze však musel předčasně ze hřiště i domácí Kačaraba a hosté dokázali vyrovnat.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Bratrský souboj. Zleva Lukáš Sadílek ze Slovácka a Michal Sadílek z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Před bratrským soubojem záložník Slovácka Lukáš Sadílek svému mladšímu bráchovi Michalovi Sadílkovi v libereckém dresu tak trochu z legrace vzkázal, že pokud bude jeho tým čelit na stadionu U Nisy penaltě a dostane červenou, tak uvidí. V posledních čtyřech zápasech totiž pod Ještědem tým z Uherského Hradiště čelil 6 penaltám a dostal 4 červené karty. „Doufám, že těmhle časům odzvonilo a v Liberci dohrajeme v jedenácti a bez penalt," věřil. Nestalo se. Naopak pozoruhodnou bilanci Slovácko rozšířilo o 1+1.

V 19. minutě totiž kapitán hostů Daníček tahal za dres Matouška, který po efektním přiťuknutí Rabušice patičkou běžel sám na Bajzu. Matoušek přesto v pádu zakončil. Jeho střelu sice gólman vytáhnul na břevno, jenže sudí po přezkumu celé situace s videorozhodčím nařídil pokutový kop. A Daníčka navrch za zmaření jasné gólové šance vyloučil. Penaltu střelou do středu branky pak suverénně proměnil Rabušic.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Rozhodčí Pavel Rejžek vylučuje Vlastimila Daníčka ze Slovácka.

Pro hosty šlo o krutou ránu. V Liberci se mu dlouhodobě nedaří, U Nisy ještě Slovácko v nejvyšší soutěži nevyhrálo, ale nyní severskou misi odstartovalo s vervou. Už v 5. minutě mohl skórovat Kalabiška, skvělý zákrok vytáhl Nguyen.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michael Rabušic z Liberce se raduje z gólu v utkání se Slováckem.

Ale i v deseti se hosté nevzdávali, naopak byli nebezpečnější než modrobílí. Oslabení na trávníku nebylo v první půli nijak patrné. Ve 38. minutě chyběl Kalabiškovi jen krok na Reinberkův centr z pravé strany, aby vyrovnal.

Severočeši si však velkou šanci vypracovali hned po pauze. Ve 46. minutě zaváhal Reinberk, Pešek vlétl do vápna, ale Bajza jeho střelu z úhlu skvěle vyrazil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Slovácka Pavol Bajza inkasuje gól, který ale kvůli ofsajdu rozhodčí neuznal.

Deset minut po pauze se síly na hřišti vyrovnaly. Kačaraba viděl po pěti minutách druhou žlutou kartu za faul na Klimenta. A vysoký stoper domácím chyběl hned vzápětí při rohovém kopu, kdy hlavou vyrovnal Reinberk. Brzy rozvlnil síť Slovácka hlavou Rondič, ale byl v ofsajdu a gól rozhodčí správně neuznal. Blízko své první trefy v první lize byl bosenský forvard deset minut před koncem po pěkné akci Berana s Koscelníkem, zblízka však orazítkoval levou tyčku Bajzovy branky.

Liberec tak v dohrávce 10. kola podtrhl zmar domácích týmů. Ani jeden nedokázal na svém stadionu zvítězit, domácí uhráli v tomto kole jen tři body. Po Olomouci a Bohemians 1905 do třetice remizoval doma Liberec.

10. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 1:1 (1:0)
Branky: 23. Rabušic z pen. - 59. Reinberk. Rozhodčí: Rejžek - Mojžíš, Bureš - Lerch (video). ŽK: Rabušic, M. Sadílek, Kačaraba, Hromada - Kadlec, Kalabiška. ČK: 55. Kačaraba - 21. Daníček. Bez diváků.
Liberec: Ngueyn - Fukala, Chaluš, Kačaraba, Mikula - Matoušek (75. Hilál), Hromada (75. Beran), Nešický (60. Jugas), M. Sadílek, Pešek (67. Koscelník) - Rabušic (60. Rondič). Trenér: Hoftych.
Slovácko: Bajza - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Havlík, Daníček - Petržela (71. Jurečka), L. Sadílek, Navrátil (90.+1 Šimko) - Kliment (74. Kubala). Trenér: Svědík.
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články