Hlavní obsah

Ani nevím, komu táta fandil... Frýdek komplikoval Spartě oslavu, jako první z klanu jí dal gól

Málem jim úplně zkazil výroční zápas. Nakonec mu ještě poděkovali, že z úcty k mateřskému klubu svoji trefu neslavil. Fotbalisté Sparty nad Libercem vedli, pak ovšem kiks letenské obrany před zraky svého otce Martina potrestal právě Christian Frýdek, nejmladší pokračovatel sparťanského rodu, který v průběhu podzimu odešel do Slovanu. „Uvidíme, jestli mě táta pochválí. Ani jsme se před zápasem moc nebavili, komu bude fandit,“ usmál se záložník po ligové porážce Slovanu 1:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Christian Frýdek ze Slovanu Liberec během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Říká se o něm, že z celého rodu dostal nejvíc talentu. Do ligy se však dlouho nemohl prosadit. Proto na začátku sezony změnil prostředí.

„Christian Frýdek přestupuje do Liberce. Sparta bude mít možnost zpětného odkupu dvaadvacetiletého záložníka. Dres Slovanu kdysi oblékal Christianův bratr Martin. Po dvou letech se pak vrátil na Letnou. Kikine, ať se ti ve Slovanu daří a také se dočkáš návratu do Sparty!" oznámil začátkem srpna letenský klub.

Na své přání málem doplatil. Frýdkův gól ho mohl připravit o body. Zrovna ve výročním sparťanském duelu na oslavu 128. narozenin od založení.

„Nastoupit tady na Spartě byl vždycky můj sen. Jsem rád, že se mi to povedlo. Ale je škoda, že jsme nezískali alespoň bod. Tuptič (Tupta) šel v závěru sám na branku," líčí Christian.

O vítězství domácích v 81. minutě rozhodl exliberecký Pulkrab. „Je škoda, že jsme nezískali alespoň bod," lituje liberecký mladík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Christian Frýdek ze Slovanu Liberec během utkání na Spartě.

S trémou si při návratu na Letnou poradil. „Občas bývám nervózní. Ale na Spartě to šlo samo. Byla dobrá motivace se ukázat a dát gól, což se mi povedlo. Jen je opravdu škoda, že jsme z toho nevytěžili více."

Minimálně bod už měl Slovan blízko. „Sparta nás sice v určité pasáži zápasu zatlačila, ale vyloženou šanci si nevypracovala. My pak dostaneme takový gól ze standardky..."

V rodině každopádně získal primát. Otec ani bratr svojí Spartě gól nedali. Až teď nejmladší Frýdek.

„Táta asi moc zápasů proti Spartě neodehrál... Ale myslím, že si mě nějak dobírat nebude. Spokojenější bych byl, kdybychom odjížděli s bodem. Zatím žádná reakce nebyla, ale taťka na mě někde tady čeká, takže se o tom pak pobavíme," culil se Christian před odchodem ze stadionu.

Reklama

Související témata: