Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 0:0Boháč čaroval a nováček u Botiče uhájil neporazitelnost i proti Ševcům

Zneškodnil několik vyložených příležitostí, a hlavně díky svému brankáři Marku Boháčovi udrželi pardubičtí fotbalisté v azylu u Botiče neporazitelnost. Se Zlínem v nedělním duelu 13. ligového kola remizovali 0:0.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Lukáš Pfeifer (vlevo) z Pardubic a Cheick Oumar Conde ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

Pardubičtí na podzim proměnili „domovský" Ďolíček v nedobytnou tvrz, jenže Zlíňané jim navzdory absencím Jiráčka i Poznara dost zatápěli. V 6. minutě vyhrál na hranici šestnáctky souboj Jawo, ihned našel úplně volného Janetzkého, jemuž ale balon trestuhodně utekl od nohy. Z pokračující akce právě Janetzký uvolnil Čanturišviliho, který naservíroval lahůdkový balon Slaměnovi. Boháč v bráně se ale proti jeho přízemní ráně vyznamenal.

První půle se hrála hlavně podle zlínských not, jenže Páníkova parta měla vychýlenou mušku. Hbitý Jawo nejprve špatně vyřešil přečíslení, o chvíli později zase dostal krásný balon za obranu a z levé strany postupoval sám na Boháče, jenže pardubický brankář jeho pokus pravačkou vyrazil.

Východočeši, kteří stále postrádali zraněné opory Hlavatého, Černého i vykartovaného Cadu, v úvodním dějství dopředu moc nehrozili. Pověst střelce si přál potvrdit mladík Huf, jenž z přímého kopu zakroutil míč k levé tyči, ale na Dostála nevyzrál. Ševci síť těsně před pauzou nakonec rozvlnili, jenže akci předcházel ofsajd.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jakub Janetzký ze Zlína v příležitosti před brankářem Pardubic Markem Boháčem.

Po změně stran Pardubičtí přidali a z první velké šance málem udeřili. Tischler udržel míč ve středu hřiště, v brejku ho posunul na Hufa, který si šikovně obhodil obránce, levačkou ovšem pálil nad. Rozruch vzbudila 55. minuta, kdy ve vápně po hlavičkovém souboji Tomla s Jawem upadl gambijský útočník k zemi, sudí ale neposoudil zákrok ze strany domácího stopera jako nedovolený a penalta se nepískala.

Zlíňané lačnili po třech bodech, jenže neproměnili tutovky. V 70. minutě třeba Kolář, který hezky pronikl do šestnáctky, ale jeho střelu levačkou lapil Boháč. Pardubický gólman se na zápas vyspal náramně a vyhrál i další souboj, když se před ním objevil střídající Dramé. Jeho střelu tentokrát vykopl nohou.

Pardubičtí byli ke gólu blízko až v závěrečné desetiminutovce, jenže žolík Petráň nejprve hlavičkoval vedle a poté zase pravačkou zacílil mimo tyče. Když ve třetí minutě nastavení spálil obrovskou možnost po Čanturišviliho stříleném centru Dramé, rozešly se oba celky smírně. Zlíňané potřetí v řadě neskórovali a drží v tabulce jedenáctou příčku. Východočeši jsou osmí, když v Ďolíčku uhráli na podzim čtyři výhry a tři remízy.

13. kolo první fotbalové ligy (hráno v Praze v Ďolíčku):
FK Pardubice - Fastav Zlín 0:0
Rozhodčí: Lerch - Mokrusch, Leška - Petřík (video). ŽK: Solil, Jeřábek - Kolář, Hlinka. Bez diváků.
Pardubice: Boháč - Surzyn, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Pfeifer (65. Sláma), Tischler, Solil, Ewerton (82. I Sang-hjok) - Huf (72. Petráň). Trenér: Novotný.
Zlín: Dostál - Vraštil, Buchta, Kolář - Cedidla (90.+3 Procházka), Conde, Hlinka, Čanturišvili - Janetzký, Jawo (84. Toutou), Slaměna (68. Dramé). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: