Hlavní obsah

Jablonec - Bohemians 1:1Bohemians v závěru srovnali v Jablonci a zatím odvrátili baráž

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Pilař 1 : 0
90. Hronek 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce v úterý remizovali v předposledním čtvrtém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu s Bohemians 1905 1:1. Domácí ve 38. minutě poslal do vedení střídající Václav Pilař, ale na začátku čtvrté minuty nastavení srovnal Petr Hronek. Severočeši tak v posledních sekundách přišli o jistotu udržení, naopak Pražané stále mají šanci na odvrácení účasti v baráži.

Foto: David Taneček, ČTK

Pro fotbalisty Jablonce skončil duel s Bohemians trýznivou remízou. Vlevo brankář Jan Hanuš, vpravo Vojtěch Kubista po vyrovnávacím gólu.

Článek
Fotogalerie

"Klokani" na 14. místě tabulky, které znamená baráž, ztrácejí na třináctý Jablonec dva body. V posledním kole Pražané přivítají sestupující Karvinou a Severočeši se představí na půdě již zachráněného Zlína. Jistotu udržení ještě nemají ani dvanácté Pardubice.

Kvůli dohodě klubů Pražanům scházel Chramosta a v základní sestavě poprvé od března nastoupil na hrotu útoku Puškáč. Bohemians vyrukovali s třemi stopery a v úvodních minutách se spíše bránili. V páté minutě vyrazil Martincovu hlavičku Valeš a za chvíli hostující gólman vychytal ve velké šanci i Kubistu, který tak nenavázal na vítěznou branku z minulého kola v Teplicích.

"Klokani" se zhruba po čtvrthodině dostali do tempa a začali být nebezpeční. Köstlovu střelu na hranici malého vápna ale zblokoval Kubista a v 25. minutě po velkém závaru ve vápně Hanuš vyrazil Jindřiškův pokus na roh.

Krátce předtím musel kvůli zranění střídat domácí Černák, kterého nahradil Pilař. Sudí Szikszay ve spolupráci s videorozhodčím v první půli řešili dvě situace v jabloneckém vápně, ale ani jednu k nevoli hostujících hráčů a lavičky jako penaltovou nevyhodnotili.

V 38. minutě se prosadili domácí. Po Malínského průniku do vápna se dostal míč až za šestnáctku k Pilařovi, ten se obtočil a ukázkovou ranou s pomocí břevna otevřel skóre. Bývalý reprezentant skóroval počtvrté v ligové sezoně, což vzhledem k nejhorší ofenzivě Severočechů v lize stačí na vedoucí pozici mezi týmovými střelci. Ještě do pauzy mohl srovnat Puškáč, ale v závěru nastavení ve velké šanci mířil vedle.

Čtyři minuty po změně se za obranu Pražanů dostal Malínský, ale na dlouhou nohu vystřelil vedle. Bohemians prostřídali sestavu a po spolupráci tří čerstvých hráčů měli blízko k vyrovnání. Po Bartkově přiťuknutí ale Koubek v 67. minutě zblízka trefil Hanuše a následně tečoval spoluhráčův pokus zpoza vápna těsně mimo.

Hosté se tlačili za gólem, dlouho však naráželi na jabloneckou defenzivu. Když už se zdálo, že míří do baráže, z posledního nákopu prodloužil míč Bartek na Hronka a ten střelou k tyči srovnal. Záložník Bohemians navázal na minulý gól ze Zlína, kde Pražané zvítězili 4:1. Jablonec ve třetím utkání pod hlavním trenérem Vágnerem poprvé nevyhrál.

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
Branky: 38. Pilař - 90.+4 Hronek. Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Volf - Franěk (video). ŽK: Ikaunieks, Houska, Pilař - Dostál, Vaníček, Köstl. Diváci: 2578.
Jablonec: Hanuš - Štěpánek (83. Považanec), Martinec, Zelený, Surzyn - Hübschman - Černák (23. Pilař), Houska, Kubista, Malínský (65. Pleštil) - Ikaunieks (65. Silný). Trenér: Vágner.
Bohemians: Valeš - Köstl, Křapka, Hašek (76. Fulnek) - Dostál, Květ (62. Bartek), Jindřišek, Kovařík (82. Krch) - Beran (46. Vaníček), Hronek - Puškáč (62. Koubek). Trenér. Veselý.

Reklama

Související témata: