Hlavní obsah

Č. Budějovice - Ml. Boleslav 0:2Budějovice nestačily na Boleslav, doma nevyhrály ani na čtvrtý pokus

MinutaMin. Tým Hráč Akce
59. Ladra 0 : 1
75. Ladra 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic prohráli v sobotním sedmém kole první ligy s Mladou Boleslaví 0:2. Hosté hráli od 41. minuty přesilovku po vyloučení Davida Broukala, kterou po přestávce dvěma brankami využil Tomáš Ladra. Dynamo tak doma nezvítězilo ani ve čtvrtém utkání sezony. Boleslav v nejvyšší soutěži porazila Jihočechy počtvrté za sebou.

Foto: Pancer Václav, ČTK

Boleslavský Daniel Mareček v euforii na hřišti Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Hostující trenér Hoftych nechal v úvodu pouze na lavičce veterány Matějovského a Milana Škodu, mezi tyče se poprvé v ročníku postavil Šeda. Středočechům změny prospěly a v úvodu zápasu měli více ze hry. Ve 13. minutě pálil z 20 metrů prudce Dancák, brankář Janáček měl plné ruce práce a míč vyrazil, po následném rohu mířil Ladra těsně vedle.

Ve 26. minutě sice Fulnek rozvlnil síť, ale sudí Machálek gól po konzultaci s videorozhodčím neuznal, neboť ležící a zraněný mladoboleslavský Šimek bránil domácímu brankáři ve hře.

Budějovickému týmu se nedařila kombinace, Michal Škoda byl na hrotu odříznutý a i proto si Dynamo za celou první půli nevytvořilo žádnou střeleckou příležitost, pouze Čmelíkova střela šla těsně vedle. Navíc během pár minut byl po dvou žlutých kartách vyloučen Broukal a tým ještě před pauzou oslabil.

Na přesilovku posílil ofenzivu hostů jejich nejlepší střelec Milan Škoda, zatímco jeho bratr Michal v domácím dresu už do hry nezasáhl. V 52. minutě trefil Pech tyč, několikrát pálil Ladra, ale brankář Janáček byl vždy na svém místě.

To neplatilo v 59. minutě, kdy Fulnekův centr z levé strany lehce tečoval Ladra a poslal hosty do vedení. Možnost navýšit náskok promarnil v 69. minutě Karafiát, který zblízka přestřelil domácí branku.

Těsný náskok Boleslav hájila aktivní a nátlakovou hrou, z níž těžila další šance a v 75. minutě se dočkala druhé branky, když se podruhé v zápase prosadil Ladra. Boleslav náskok bez problémů uhájila a venku vyhrála podruhé v sezoně.

Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav 0:2 (0:0)
Branky: 59. a 75. Ladra. Rozhodčí: Machálek - Paták, Líkař - Kocourek (video). ŽK: Broukal - Mašek, Mareček. ČK: 41. Broukal. Diváci: 2531.
České Budějovice: Janáček - Havel, Králik, Skovajsa - Čolič (46. Sladký), Čavoš (73. Matoušek), Hellebrand, Broukal, Sluka (60. Potočný) - Michal Škoda (46. Zajíc), Čmelík (77. Grič). Trenér: Weber.
Mladá Boleslav: Šeda - Suchý (46. Milan Škoda, 77. Krobot), Šimek, Karafiát - Pech, Mašek (55. Matějovský), Dancák (89. Donát), Mareček, Fulnek - Ladra, Ekpai (55. Skalák). Trenér: Hoftych.

Reklama