Hlavní obsah

Chci být nejlepším střelcem ligy, prohlásil Beauguel. Po gólu Olomouci vystřihl speciální taneček

Má nabito. Útočník fotbalové Plzně Jean-David Beauguel po týdnu opět rozhodl svým gólem o výhře Viktorie. Po Brnu vstřelil vítěznou branku také v sobotu Olomouci (1:0). V první lize se trefil potřetí v řadě, celkem má v této sezoně na kontě devět gólů. Před ním jsou pouze slávisté Sima s Kuchtou a sparťan Juliš (všichni 11 branek).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jean-David Beauguel z Plzně slaví svoji trefu proti Olomouci.

Článek
Fotogalerie

„Vím, co ve mně je. Vím, jak můžu týmu pomoct, když jsem stoprocentně zdravý. Jsem šťastný, chci zakončit sezonu co nejlépe. A proč se nestát nejlepším střelcem ligy? Tohle je moje výzva, udělám maximum," uvedl Beauguel, který po doléčení zranění nabral střeleckou pohodu. V posledních šesti soutěžních zápasech se trefil pětkrát. I proto dostává přednost na hrotu před reprezentačním útočníkem Zdeňkem Ondráškem.

„Cítím se dobře, mám sebevědomí. Potřeboval jsem volno, které jsem strávil ve Francii, kde jsem si s rodinou odpočinul. Po návratu jsem měl velkou motivaci, protože na podzim jsem příliš nenastupoval," podotkl 28letý Francouz.

V duelu se Sigmou se prosadil na začátku druhého poločasu, kdy se obtočil kolem protihráče a prostřelil brankáře Mandouse. „Asi šlo o střelecký instinkt. Prostě jsem vycítil, že mám vystřelit," prohlásil Beauguel, který na oslavu gólu vystřihl taneček.

„Pár fanoušků z Marseille mě poprosilo, abych jim zatancoval, když dám gól. Tak jsem to udělal pro ně," smál se Beauguel, který kvituje, že Plzeň třikrát po sobě zvítězila a drží šance na pohárové umístění. „Oproti závěru podzimu jsme šli nahoru. Věříme si, že šance přijdou, že dáme góly. Mohli jsme jich sice Olomouci dát víc, ale důležité jsou tři body," doplnil plzeňský kanonýr.

Reklama

Související témata: