Hlavní obsah

Další rána pro Spartu, přišla o dvoubrankový náskok! Divoké přestřelky zvládly Plzeň i Brno

Aktualizováno

Třemi zápasy 8. kola pokračovala v sobotu fotbalová Fortuna liga. Plzeň, která utrpěla ve svém úvodním vystoupení v Lize mistrů debakl na Barceloně (1:5) nezaváhala na hřišti Olomouce, když zvítězila 3:2 a připsala si již šestou výhru v sezoně. Tři body za výhru 3:2 si veze z hřiště Zlína i Zbrojovka Brno. Čtvrtou remízu v řadě si připsala Sparta, které nestačil v Teplicích ani dvoubrankový náskok a remizovala 2:2.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Zleva Tomáš Vondrášek z Teplic a Tomáš Čvančara ze Sparty, který dává gól.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Plzně vstoupili do zápasu na hřišti Olomouce aktivně a v 10. minutě po nedůrazu v obraně Hanáků zakončil do prázdné branky Tomáš Chorý. Hosté se však z vedení neradovali dlouho, už o tři minuty později nedal Staňkovi šanci Mojmír Chytil a srovnal na 1:1. Obhájce titulu si však ještě do poločasu vzal náskok zpět. Po zákroku na Chorého kopali hosté penaltu a sám faulovaný fotbalista svou druhou brankou zajistil Plzni poločasový náskok 2:1.

I podruhé však Západočeši přišli o náskok, v 65. minutě zakončil rychlou akci domácích znovu Chytil a srovnal stav na 2:2. Favorit však reagoval bleskově, už o tři minuty později se prosadil Milan Havel a Plzeň znovu vedla. Olomouc již i přes tlak vyrovnat nedokázala, tři body si tak odváží Viktoria.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalisté Plzně bojovali o další ligové body na hřišti Olomouce

Finiš Zlína přišel pozdě

Fotbalisté Zbrojovky Brno začali zápas na hřišti Zlína lépe, když si v 19. minutě poradil s obranou Ševců Jakub Řezníček a zajistil Moravanům vedení. Hosté mohli po Ševčíkově hlavičce jít do dvoubrankového náskoku, domácí gólman Matěj Rakovan však další změnu skóre nedovolil. Poté se ke slovu dostali i domácí, Lamin Jawo ani Jakub Janetzký však Martina Berkovce nepřekonali, Brno tak drželo po poločase těsný náskok 1:0.

Zbrojovka o své výhře rozhodla v úvodní čtvrthodině druhého poločasu, kdy se nejdříve svou druhou brankou prosadil z pokutového kopu Řezníček, po hodině hry pak upravil už na tříbrankový rozdíl Michal Ševčík. Domácí ale zápas nezabalili, Janetzký a Drame snížili na jednobrankový rozdíl, vyrovnat se jim však již nepodařilo a Brno si tak odváží tři body za výhru 3:2.

Rosický v roli sportovního ředitele Sparty? Tlak je větší, ale není na to sám. Diskuse v PřímákuVideo: Sport.cz

Sparta promarnila dvoubrankový náskok

Sparta nasadila do zápasu v Teplicích novou brankářskou posilu Matěje Kováře, svou premiéru, pokud jde o střelecký účet, si otevřel Jakub Jankto, který v 16. minutě přesnou střelou nedal domácímu Muchovi šanci. Podruhé o sobě dal favorit utkání vědět pět minut před koncem prvního poločasu, kdy se hlavou po rohovém kopu prosadil Tomáš Čvančara.

Pohodlný dvoubrankový náskok si však svěřenci trenéra Priskeho do kabin neodnesli. O dvě minuty později se také hlavičkou prosadil Abdallah Gning a snížil na 1:2. Ve druhém poločase nevyužila Spartě několik nadějných příležitostí, a tak udeřili domácí. V 83. minutě se přesnou střelou k tyči znovu prosadil Gning a srovnal na konečných 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová posila pražské Sparty Matěj Kovář

Program 8. ligového kola
Sobota
Zlín - Brno 2:3
Branky: 68. Janetzký, 82. Drame - 19. a 51. Řezníček, 59. Ševčík
Olomouc - Plzeň 2:3
Branky: 13. a 65. Chytil - 11. a 37. Chorý ,68. Havel
Teplice - Sparta 2:2
Branka: 42. a 83. Gning - 16. Jankto, 40. Čvančara
Neděle
16:00 Ostrava - Pardubice
16:00 Jablonec - Hradec Králové
16:00 Bohemians - Liberec
16:00 Mladá Boleslav - Slovácko
19:00 Slavia - České Budějovice

Reklama