Hlavní obsah

DJ Šádek, tanečník Beauguel, bubeník Eduardo a Hejda do repre! Plzeň vítala čerstvé mistry

Těsně před středeční půlnocí se ozval klakson, bránu Doosan Arény protnul autobus s čerstvými mistry. „Šampióni, šampióni,“ křičeli fotbalisté Plzně jeden přes druhého, každou chvíli si potáhli z doutníku. „Vamos, vamos,“ snažil se trumfnout kamarády Kolumbijec Mosquera. Fanoušci, kteří postupně doráželi z vítězného duelu s Hradcem Králové, se přidávali. Plzeň vítala své hrdiny, kteří po čase opět vyfoukli titul pražským S.

My jsme vám ty medaile přivezli! Noční návrat mistrů na stadion v Plzni Video: Robert Neumann, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

V čem spočívá síla Plzně podle Lukáše Hejdy? Jsme banda válečníků a vede nás super chlap!

Dojatý a pyšný Michal Bílek. To, že jsme předčili Slavii a Spartu je pro nás obrovské vyznamenání

Jako předvoj dorazil nejprve do Doosan Areny majitel klubu Adolf Šádek. Z auta vytáhl obrovský reproduktor na kolečkách s barevnou hudbou, osolil zvuk a se šibalským úsměvem s ním zaplul za pár okamžiků do klubové restaurace. S Plzní dobyl šestý titul, ten úplně nejsenzačnější.

O to větší euforie ve Štruncových sadech panovala. „Kluci, děkujem," neslo se každou chvíli areálem. „Nikdo nám nevěřil, všichni tipovali na mistra Slavii. No a titul je náš. Nádhera," culil se obránce Milan Havel, když se s parťáky vydováděli v šatně a chystali se nabrat kurz restaurace Na Parkánu. Na známé místo, které zažilo spousty bouřlivých plzeňských oslav.

„To, co jsme dokázali, je fantastický. Tohle si musíme pořádně užít. No, jen se podívejte," ukazoval záložník Lukáš Kalvach směrem k místu, kde v obležení fanoušků a za ostrého svitu světlic bubnoval a zpíval stoper Eduardo Santos. S brazilskou vlajkou kolem ramen. Vedle něj ladně tančil Beauguel. „Bogy, zůstaň," prosili 18gólového borce fanoušci. Francouzský útočník si položil dlaň na srdce a poděkoval jim. Jeho odchod je definitivní, rozhodl se už před časem.

Tak jsme první no a co! Plzeňští fotbalisté si noční oslavy užili i s fanouškyVideo: Robert Neumann, Sport.cz

Velký aplaus nejen od fanoušků sklidil kapitán Lukáš Hejda, který má za sebou životní sezonu. „Hejda do repre, Hejda do repre," skandoval útočník Tomáš Chorý a spoluhráči mu hlasitě přizvukovali.

Zhruba kolem jedné se noví mistři přesunuli na Parkán. „Slavit budeme dlouho. Spát rozhodně jen tak nepůjdeme," smál se Hejda. Vzápětí pokynul nadšeným fanouškům, vklouzl do restaurace za svými parťáky. A položil se s nimi do oslav senzačního úspěchu...

Reklama

Související témata: