Hlavní obsah

Dobrá kombinace, lebedil si po demolici Liberce Uhrin, který nechal Horvátha znovu jen na lavičce

Radek MalinaSport.czPrávo

Excelentní výkon předvedli fotbalisté Plzně v sobotní ligové konfrontaci s Libercem. V řeži dvou českých klubů, které přežily zimu v pohárové Evropě, měli Západočeši jednoznačně navrch a Slovan ztrapnili přídělem šesti branek. „Kontrolovali jsme celý zápas," lebedil si trenér Dušan Uhrin po jasném triumfu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský trenér Dušan Uhrin.

Článek
Fotogalerie

Byl výkon vašeho týmu při souboji s Libercem ideálním obrazem z vašich snů?

Chtěli jsme hrát od první minuty aktivně a zmenšit hřiště, což dělalo soupeři problém při utkání na Bohemians. Kontrolovali jsme celý zápas, byli jsme aktivní ve středu hřiště, získávali jsme tam hodně balónů, a proto jsme uspěli.

Viděl jste jako klíčový pro vývoj zápasu mimořádně vydařený vstup do zápasu v podání vašeho týmu zvýrazněný zraněním libereckého kapitána Kováče?

Nešlo ani o dva bleskové góly ani o zranění Kováče. Rychlé trefy nám určitě pomohly, ale měli jsme i další šance rozhodnout. Byli jsme připravení na celý Liberec. Určitě nerozhodlo zranění Kováče.

Slavili jste nejvyšší ligové vítězství sezóny se soupeřem, jehož váš předchůdce na trenérské lavičce Pavel Vrba přitom doma ve Štruncových sadech během pěti let nikdy neporazil. Nenaháněla vám bilance hrůzu?

Zaznamenal jsem tu informaci, ale neřeším minulost. Snažili jsme se vyhrát, protože každé vítězství nás posouvá. Že jsme vyhráli tak vysoko, byla otázka štěstí při zakončení a dobré kombinační hry.

Je vysoké vítězství a výkony z posledních zápasů signálem, že jste překonali útlum, který Plzeň postihl v období, kdy prohrála na Spartě, v Lyonu a doma jen remizovala se Slováckem?

Nemyslím si, že jsme byli v útlumu. Odehráli jsme špatně dvě utkání, z nichž jsme se probrali. Ve zbývajících duelech obou soutěží, v nichž ještě figurujeme, se budeme snažit, abychom už žádný útlum, jak byly naše výsledky nazývány, neměli.

Do hry jste stejně jako proti Lyonu poslal v základní sestavě mladíčka Hrošovského místo matadora Horvátha. Proč jste se tak rozhodl?

Máme nahuštěný program. Už v úterý hrajeme další utkání. Chtěl jsem některé hráče nechat odpočinout, abychom měli při konfrontaci s Jihlavou dynamiku. Soupeř má o den volna více, i proto jsem využil hodně brzy možnost střídat Hořavu, Čišovského či Koláře.

Jeví se vám spolupráce dvojice Hrošovský-Hořava ve středu záložní řady lepší a pro mužstvo přínosnější, než když je na hřišti Horváth?

Myslím, že to funguje stejně.

Zmiňujete nabitý program, protože kromě stíhání pražské Sparty v Gambrinus lize jste stále ve hře i o triumf v domácím poháru. Budete se na jednu ze soutěží zaměřovat více?

Doma nastupujeme pokaždé před plným stadiónem, tudíž chceme vždy vyhrát s dobrým výkonem. Chtěli bychom získat titul, ale naše ztráta je veliká. Tudíž mohu říct jen to, že obě soutěže budeme hrát naplno až do posledního zápasu.

Jak velké jsou plzeňské šance na zisk mistrovského titulu?

Druhá odmocnina na pátou... Nemám tušení. Zbývá osm kol, pokusíme se získat maximální počet bodů a uvidíme.

Reklama

Související témata: