Hlavní obsah

Dominance od začátku i luxusní výběr. Sparta konečně šlape, kouče zaskočila sólo děkovačka

Že by přece jen přicházel její čas? Zrovna o víkendu, kdy její největší konkurenti z čela tabulky ztratili, předvedla fotbalová Sparta výkon, na který její fanoušci dlouho čekali. Především ve druhém poločase nápaditými kombinacemi po zemi soupeře rozebrala a Jablonec porazila jednoznačně 3:0. Slavia má stále k dobru pět a Plzeň tři body. O takovou Spartu za svými zády ale zrovna nestojí...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske oslavuje vítězství nad Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Komentovat ligovou tabulku nechtějí, dvougólový hrdina Lukáš Haraslín se na ni prý dokonce vůbec nedívá.

Pravdou však zůstává, že Sparta v nedělním večeru demonstrovala velkou sílu.

„Z naší strany dobrý zápas, ve kterém jsme od začátku po celých devadesát minut dominovali. S výjimkou pasáže, kdy jsme čekali na rozhodnutí lékařů, zda bude moci Kaan Kairinen pokračovat. Jsem rád za intenzitu, se kterou jsme vstoupili do druhé půle. Vysoký presink se nám také dařil," pochvaluje si trenér Brian Priske.

S trochou nadsázky ho nejvíc zaskočila oslava po utkání. Fanoušci si ho vyžádali na sólo děkovačku.

„Je to pro mě upřímně trochu těžké. Nemám totiž moc rád, když jsem oslavován sám. Fotbal je týmový sport a já si tyto okamžiky nejvíce užívám se svými kolegy," líčí dánský kouč snad až příliš skromně.

„Jsem součástí skvělého klubu, mám kolem sebe výborné hráče a trenéry a mám proto nejradši, když náš kolektivní výkon oslavujeme společně. Nejsem tady sám za sebe, ale chci tu být pro tým a celý klub," vysvětluje.

Mužstvo těží z potřebné konkurence, sílu má i na lavičce. Když se při Čvančarově absenci nevedlo Mabilovi, do druhé půle místo něj vtrhnul Minčev a znovu přinesl velkou energii.

„Martin mi bez pochyby rozhodnutí o základní jedenácte nedělá lehké, což je příjemný pocit. Hraje dobře, jak na hrotu, tak na jedné ze dvou desítek, se kterými jsme nastoupili. Musím ho pochválit za dobrou práci a doufám, že takto bude pokračovat i nadále. Pak už je jen na mně, kolik minut dostane," oceňuje Priske.

„Máme momentálně docela luxusní výběr, což je hrozně důležité. Také například Qazim Laci, který šel do hry v průběhu, odehrál výborné utkání," poukazuje dánský kouč.

Albánec nahradil Fina Kairinena, který musel odstoupit kvůli krvavému zranění na hlavě.

„Zdá se, že je v pořádku. Vypadá to pouze na tržnou ránu nad okem," hlásí trenér.

Jako zimní posilu si přivedl také Australana Mabila, který při své premiéře v základní sestavě zklamal.

„Jeho výkon i z mého pohledu vypadal zvláštně. Awer obvykle vnáší do hry velkou míru intenzity, což se mu tentokrát nedařilo. Po jeho střídání bylo vidět, že tým dostal nový impuls a začal hýřit energií," souhlasí Priske.

Reklama

Související témata: