Hlavní obsah

Sparta - Dukla 2:1Drchal pálil nejprve do vlastní sítě, z penalty pak zajistil vítěznou Priskeho premiéru

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty na úvod přípravy porazili v pražském souboji na Strahově druholigovou Duklu 2:1. Letenští v prvním utkání pod novým dánským trenérem Brianem Priskem prohrávali po vlastní brance, ale poté stav během čtyř minut otočili. Za Spartu skórovali dva navrátilci z hostování - Jan Fortelný a z penalty Václav Drchal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Trávník a Václav Drchal ze Sparty Praha oslavují gól na 2:1 během přátelského utkání s Duklou.

Článek
Fotogalerie

Priske nasadil na podmáčeném terénu do každého z poločasů rozdílné jedenáctky. Na úvod přípravy šetřil několik hráčů základní sestavy a dal šanci řadě mladíků. V sestavě třetího týmu uplynulé ligové sezony také ještě chyběla nejnovější posila útočník Kuchta.

Všechny branky padly až po přestávce. V 64. minutě si dal po rohovém kopu vlastní gól Drchal, svěřenci trenéra Rady ale překvapivé vedení neudrželi. Hned za šest minut po rychlé kombinační akci srovnal Fortelný a za další čtyři minuty vybojoval Drchal penaltu, kterou sám s přehledem proměnil.

"Viděl jsem celou řadu hráčů, kteří se snaží ukázat a se zápalem aplikovat některé věci, které společně děláme na trénincích. Zatím šlo primárně o defenzivní prvky. Ukázali jsme ale, že máme sílu, umíme spolupracovat ve vysoké intenzitě a hlavně srdnatě, což byla radost sledovat," hodnotí spokojeně asistent trenéra Thomas Nörgaard.

"Nepovedla se nám defenzivní standardka, museli jsme potom otáčet. Povedlo se nám to. Věřím, že tým kvalitu do útoku jednoznačně má. Když ještě zapracujeme na defenzivě, tak to snad bude všechno v pořádku," věří záložník Jan Fortelný.

Zápas na Strahově byl premiérou pro trenéry na obou stranách. Petr Rada protočil za devadesát minut celou sestavu Dukly včetně několika nových tváří, u kterých klub jedná o možnostech přestupu či hostování.

„Chtěli jsme si ověřit, jak na tom v téhle fázi přípravy jsme, v tom zápas účel splnil. Uvidíme, jak na tom bude Červenka, měl trochu zdravotní trable, tak jsme ho radši stáhli. Jinak jsem celkově s přístupem hráčů spokojený," hodnotí Rada.

Přípravné fotbalové utkání:
Sparta Praha - Dukla Praha 2:1 (0:0)
Branky: 70. Fortelný, 74. Drchal z pen. - 64. vlastní Drchal.
Sestava Sparty - I. poločas: Holec - Mejdr, Kaštánek, Hancko, Wiesner - Goljan, Sadílek, Pudhorocký, Jonáš, Patrák - Juliš.
II. poločas: Vorel - Vindheim, Krajinský, Večerka, Horák - Ryneš, Fortelný, Trávník, Sáček, Sprinz - Drchal. Trenér: Priske.

Reklama