Hlavní obsah

Mistr rozdrtil ve šlágru oslabenou Slavii. Slovácko doma selhalo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Viktorie Plzeň deklasovali ve šlágru 9. kola Fortuna ligy pražskou Slavii 3:0. Svěřenci kouče Michala Bílka vedou tabulku o tři body před sešívanými, navíc mají utkání s Brnem k dobru. Dál se trápí Slovácko. V nejvyšší soutěži prohrálo s Jabloncem 0:2 a na vítězství čeká už pět kol. Hradec Králové remizoval se Zlínem 0:0. Poslední Pardubice pak ve vršovickém Ďolíčku prohrály s Bohemians 0:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost v Plzni. Fotbalisté Viktorie slaví, šlágr se Slavií ovládli.

Článek
Fotogalerie

Plzeň se zbavila noční můry. Nad rivalem z Edenu totiž až do neděle devětkrát po sobě nevyhrála. Tentokrát však měl tým Michala Bílka od začátku navrch. Po pár desítkách sekund v pokutovém území fauloval sešívaný Eduardo Santos a Západočeši Tomášem Chorým využili nařízenou penaltu k vedoucímu gólu. Santos navíc viděl červenou kartu, takže hrál domácí tým přesilovku.

Tu ještě do přestávky využil Mosquera a Plzeň šla do kabin s dvoubrankovým náskokem. Ani u něj však nezůstalo. Třetí zásah Západočechů po pauze nejprve zhatil systém VAR, když odhalil porušení pravidel. Nakonec se ale Bílkův tým navýšení náskoku dočkal, na konečných 3:0 upravil skóre Lukáš Kalvach.

Slovácko se v nejvyšší soutěži trápí, náročný program v pohárové Evropě mu nejspíš bere síly. Tentokrát tým Martina Svědíka podlehl na domácí půdě Jablonci 0:2, když oba góly inkasoval po přestávce. "Reprezentační pauza nám přijde vhod pro psychický odpočinek. Musíme se dobře připravit na další podzimní část, protože jsme v tabulce tam, kde jsme nechtěli být," posteskl si kouč poraženého Slovácka.

Poslední Pardubice zaknihovaly další porážku. Tentokrát v bitvě o vršovický Ďolíček sice inkasovaly jediný gól, ale i ten stačil Bohemians 1905 k tříbodovému zisku. Východočechy v lize poprvé vedl Radoslav Kováč, stejně jako ve středu v poháru ale jeho tým padl 0:1.

Hradec Králové v Mladé Boleslavi, kde hraje domácí duely během výstavby stadionu, přivítal trápící se Zlín. Duel skončil bezbrankovou remízou, Ševci čekají na venkovní ligovou výhru už 19 zápasů.

Program 9. ligového kola
Sobota
Brno - Teplice 2:2
Liberec - Mladá Boleslav 1:3
České Budějovice - Olomouc 0:3
Sparta - Ostrava 1:1
Neděle
Hradec Králové - Zlín 0:0
Pardubice - Bohemians 0:1
Branka: 55. Jánoš.
Slovácko - Jablonec 0:2
Branky: 82. Polidar, 87. Považanec
Plzeň - Slavia 3:0
Branka: 3. Chorý z pen., 21. Mosquera, 74. Kalvach.

Reklama

Související témata: