Hlavní obsah

Slavia ztenčila náskok Plzně po výhře nad Libercem. Slovácko ovládlo derby, Teplice nadělovaly

Aktualizováno

Fotbalová Fortuna liga měla v neděli na programu čtyři zápasy 10. kola. Slovácko si dvěma trefami ve druhém poločase zajistilo výhru 2:0 na půdě Zlína. Jablonec ovládl 3:1 domácí utkání s Brnem. Teplice si zastřílely proti Pardubicím. Vítězství 5:1 řídil hattrickem útočník Filip Žák. Slavia zvítězila nad Libercem doma 3:0 a ztenčila náskok vedoucí Plzně na jeden bod. Viktoria má ovšem zápas k dobru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie se radují z gólu do sítě liberce.

Článek
Fotogalerie

Lokální derby mezi domácím Zlínem a Slováckem ovládli 2:0 hosté. Obě branky padly ve druhém poločase. Krátce po změně stran se prosadil záložník Merchas Doski. Zhruba deset minut před koncem jistil výhru uherskohradišťských Michal Trávník.

Jablonec po vítězství 3:1 nad Brnem slaví třetí ligovou výhru v řadě, po kterých se po nevýrazném úvdu sezony vyšvihl do prostředních pater tabulky. Brno v lize venku prohrálo poprvé. Vítězství domácích řídil dvěma góly Jan Chramosta.

Teplice si jasně poradily s Pardubicemi. Na Stínadlech fotbalisté Teplic rozjásali domácí fandy hned pětkrát. Hattrick oslavil útočník Filip Žák. Pardubice se trápí, prohrály v sedmém kole za sebou.

Slavia o domácím vítězství 3:0 nad oslabeným Libercem rozhodla v první půl hodině hry. Nejprve se Trefil Aiham Ousou, na jeho gól navázal Peter Olayinka a libereckou třicetiminutovku hrůzy završil z penalty a následné dorážky nejlepší střelec Fortuna ligy Stanislav Tecl.

PRVOLIGOVÝ FOTBAL NA OBRAZOVCE
Všechny zápasy z FORTUNA:LIGY vysílají exkluzivně stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Nedělní studio moderátora Michala Hrdličky začíná v 15:30 hodin, jako expert se představí David Holoubek. K zápasům od 19:00 pak do studia dorazí dvojice expertů Martin Vozábal a David Kalivoda. Sestřih všech nedělních odehraných utkání 10. ligového kola FORTUNA:LIGY nabídne od 21:30 na O2 TV Sport pořad F:INITO.

Trenér Pavel Hapal tvrdí, že brankář Matěj Kovář může Spartě pomoci. Jak vzpomíná na rebela Kangu?Video: Sport.cz

Program 10. ligového kola
Sobota
Ostrava - České Budějovice 1:2
Mladá Boleslav - Olomouc 1:1
Bohemians - Plzeň 1:1
Sparta - Hradec Králové 2:1
Neděle
Zlín - Slovácko 0:2
Branky: 47. Doski, 81. Trávník
Teplice - Pardubice 5:1
Branky: 21. Vondášek, 41., 73. a 82. Žák, 59. Kučera - 90.+3 Hlavatý
Jablonec - Brno 3:1
Branky: 17. a 67. Chramosta, 61. Jovovič - 59. Řezníček
Slavia - Liberec 3:0
Branka: 16. Ousou, 23. Olayinka, 29. Tecl

Reklama

Související témata: