Hlavní obsah

Bohemians - Slovácko 1:2Fotbalisté Slovácka po obratu zvítězili a jsou čtvrtí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Puškáč (penalta) 1 : 0
33. Šašinka 1 : 1
65. Sadílek 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka zvítězili ve 26. kole první ligy na hřišti Bohemians 1905 po obratu 2:1 a posunuli se na čtvrté místo. Pražané vedli po gólu Davida Puškáče z penalty, ještě v prvním poločase srovnal Ondřej Šašinka a po změně stran otočil skóre Lukáš Sadílek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Šašinka ze Slovácka překonává brankáře Bohemians Huga Jana Bačkovského.

Článek
Fotogalerie

Tým z Uherského Hradiště neprohrál v nejvyšší soutěži popáté za sebou a na čtvrté příčce neúplné tabulky vystřídal Ostravu, která doma překvapivě podlehla poslední Karviné 1:3. Naopak "Klokani" páté kolo v řadě nevyhráli a zůstali dvanáctí.

Bohemians vstoupili do utkání velmi aktivně a odměnou jim byla vedoucí branka. Šašinka při snaze o odkop míče trefil domácího kapitána Krcha, který v neděli oslaví 30. narozeniny. Sudí Krejsa penaltu hned neodpískal, po konzultaci s videorozhodčím a zhlédnutí opakovaných záběrů však svůj původní verdikt změnil.

K pokutovému kopu se postavil Puškáč a přestože jeho bývalý spoluhráč z Bohemians Fryšták směr jeho střely vystihl, na balon nedosáhl. Puškáč je se sedmi trefami nejlepším střelcem svého týmu v ligové sezoně.

V 26. minutě se po Hronkově dlouhém autu dostal míč před vápnem k Marečkovi. Lednová posila "Klokanů" z Uherského Hradiště vystřelila z otočky ze vzduchu, jenže Fryšták vytáhl balon na roh.

O sedm minut později hosté nečekaně srovnali. Köstl zaváhal v souboji se Šašinkou, který hlavou přeloboval vyběhnutého gólmana Bačkovského a dorazil před ním míč do sítě. Třiadvacetiletý útočník nastoupil poprvé v ročníku nejvyšší soutěže v základní sestavě a zaznamenal druhou trefu v sezoně. Poté Sadílek nacentroval před branku, Jurečkovo zakončení z voleje ale Bačkovský vyrazil.

Krátce po změně stran Mareček našel Vondru, jenže ten přestřelil. Po hodině hry se po Havlíkově centru prosadil Kalabiška, gól však kvůli ofsajdu neplatil.

V 64. minutě se hosté dočkali obratu. Šimkův centr Reinberk hlavou lehce prodloužil na Sadílka, který zblízka překonal Bačkovského. Stejně jako předtím na druhé straně Puškáč se i on radoval z prvního zásahu po devíti kolech a celkově třetího v ligové sezoně.

Domácí se snažili o vyrovnání, výraznější šanci si ale nevypracovali. Naopak v nastavení mohl přidat pojistku střídající Tomič, jenže Bačkovský jeho střelu z úhlu zastavil.

Slovácko neprohrálo v nejvyšší soutěži čtvrtý vzájemný zápas v řadě, z nichž tři vyhrálo, a v Ďolíčku proti Bohemians naplno bodovalo podruhé za sebou. Venku v lize nenašlo přemožitele ve třetím duelu po sobě. Vršovický celek nezvítězil v devíti z posledních 10 kol a doma v lize potřetí za sebou nedokázal triumfovat.

26. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 1:2 (1:1)
Branky: 9. Puškáč z pen. - 33. Šašinka, 64. Sadílek. Rozhodčí: Krejsa - Hrabovský, Šimáček - Julínek (video). ŽK: Petrák - Šimko, Svědík (trenér), Kalabiška. Diváci: 3988.
Bohemians: Bačkovský - Köstl, Krch, Křapka, Vondra (69. Ugwu) - Mareček (77. Beran), Petrák - Dostál, Květ, Hronek (77. Vaníček) - Puškáč. Trenér: Klusáček.
Slovácko: Fryšták - Šimko, Daníček, Hofmann - Reinberk (72. Tomič), Sadílek (87. Divíšek), Ljovin, Havlík, Kalabiška - Jurečka, Šašinka (81. Vecheta). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: