Hlavní obsah

Guardiolovi dal košem, tak je ve Spartě. Přivede Dán do Prahy i manželku farářku?

Málokdo dokáže odolat vábení Manchesteru City, fotbalového kolosu. Brian Priske si však troufl dát Pepu Guardiolovi košem. Než aby s ním spolupracoval jako expert na standardní situace, raději se jako trenér osamostatnil. Po štacích v Midtjyllandu a Antverpách teď doputoval na Letnou, kde s pražskou Spartou podepsal dvouletou smlouvu. Podle sportovního ředitele Tomáše Rosického přesně zapadá do klubové koncepce.

Manželka trenéra Sparty Briana Priskeho je farářkou. Přestěhuje se za ním do Prahy? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Všechno mohlo být jinak. Před lety ho na pozici speciálního kouče do Manchesteru City lanařili Pep Guardiola s Mikelem Artetou.

Brian Priske je totiž vyhlášený datový analytik a specialista na standardní situace. Rozebíral je dokonce pro anglickou reprezentaci v průběhu mistrovství světa v Rusku, čímž si pozornost Citizens vysloužil.

Kdyby tehdy dánský expert kývl, nebyl by dnes ve Spartě. Nabídku Pepa Guardioly však odmítl a vydal se na samostatnou trenérskou dráhu jako hlavní kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Sparty Praha Brian Priske z Dánska poprvé na Letné...

„Nerad mluvím o tom, co jsem měl dříve za možnosti, jak jsem se tehdy rozhodoval. Zájem předních klubů je příjemný, není však třeba o něm více mluvit," usmívá se pětačtyřicetiletý Dán.

Priske má pověst učenlivého trenéra moderního střihu, Sparta od něj hodně očekává.

Hložek má hrát blíž k bráně, Sparta mu to vzala, myslí si Václav Němeček v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

V soukromí si však bude muset vyřešit základní problém. Koučova manželka je farářka, doma se stará nejen o kostel, ale také o vysloužilé veterány a svého oblíbeného koně. Praha je pro ni poněkud z ruky...

„Zatím se spolu bavíme, jak situaci vyřešíme. Má svou práci velmi ráda, pracuje i pro armádu," avizuje Priske.

„Těžký pro nás byl již rok, kdy jsem působil v Antverpách a byli jsme od sebe. Rodina je pro mě důležitá. Jsme přes 22 let spolu, ale jsme také zvyklí cestovat. Dáváme si prostor dělat, co druhý chce a potřebuje. Uvidíme, jak to bude," líčí situaci u rodinného krbu.

Reklama

Související témata: