Hlavní obsah

Höjer supluje Dočkala. Sparta nás mohla dostat jedině ze standardek, štve Koubka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šnůra nerozhodných výsledků je dusila, vyhrát už museli. Fotbalová Sparta vyrovnala pěti remízami v řadě klubový rekord z února a března 2018. Delší sérii bez výhry Letenští zažili v samostatné lize pouze v sezoně 1996/97, kdy nezvítězili v úvodních sedmi kolech, přesto nakonec slavili titul. V sobotu utnuli sérii ztrát vítězstvím nad Hradcem Králové (2:1). „Sice ošklivá výhra, ale důležitá,“ cení si trenér Brian Priske. "Hloupá a zbytečná prohra, hodně to bolí," reaguje jeho protějšek Miroslav Koubek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha zleva: Asger Sörensen, Ladislav Krejčí a Kryštof Daněk oslavují gól na 1:1 během utkání s FC Hradec Králové.

Článek
Fotogalerie

Votroci ještě nikdy v soutěžním utkání na Spartě nevyhráli. Tentokrát měli soupeře na lopatě. Brzy se ujali vedení, vytvářeli si další šance, po Čvanačarově vyloučení navíc hráli přesilovku.

„Druhý gól by Spartu položil. Jsme blbci," láteří kapitán Petr Kodeš.

Východočechy srazila nejen řada zahozených šancí. Po přestávce v přesilovce dvakrát inkasovali.

„Obě branky byly neregulérní. První ze situace, kdy byl obrácený roh. Na to si tady mimochodem stěžoval už Pavel Vrba. Druhá padla z jasného ofsajdu. Není, co dodat," zdůrazňuje trenér Miroslav Koubek.

Oba góly jeho tým inkasoval ze standardních situací.

„Sparta má vynikající hlavičkáře - Krejčího, Čvančaru, Kuchtu. Není jednoduché je uhlídat. O poločase jsme si říkali, že jestli nás Sparta může něčím dostat, tak jedině ze standardních situací. Je v tu chvíli jedno, jestli hrajete proti osmi, nebo deseti hráčům. Do vápna se i tak nastěhuje minimálně šest lidí," poukazuje kouč Votroků.

„O půli jsme standardky nijak zvlášť neprobírali. Před zápasem jsme ovšem na ně kladli důraz. Asistent Luboš Loučka pilně pracuje na standardních situacích a jejich přípravě," říká jeho dánský protějšek Brian Priske.

„V posledních zápasech se nám je úplně nedařilo zahrávat podle představ. V minulé sezoně Sparta dávala ze standardek mnoho branek, máme ale řadu nových hráčů a Luboš se jim intenzivně věnuje. Jsem rád, že výhra je nejen oceněním práce hráčů, ale i realizačního týmu," libuje si.

„Ano, Sparta hrozila, ale když někdo (Krejčí) tečuje balon, prodlouží ho, tak to úplně změní situaci, zmátne bránící hráče. Byl to ofsajd! To máme jako stát v bráně? V tomto případě bych se na mužstvo nezlobil," reaguje Koubek s hořkostí.

„Vadí mi spíš nedohrání Sörensena před prvním gólem. Tam ho jeden náš chlapec vypustil, zaspal. Pro vývoj zápasu byly podstatné naše neproměněné šance. Utkání jsme měli zatlouct, zabít, což se nám nepodařilo. Něco chytil brankář Kovář. Mám radost, že jsme si vytvořili tolik šancí bez Adama Vlkanovy. Tím bych evergreen posledních týdnů ukončil," dodává Koubek již smířlivěji.

Spartě výrazně pomohl návrat kapitána Krejčího mladšího, který po vleklém zranění zad nastoupil vůbec poprvé v sezoně.

„V minulé sezoně zahrával většinu standardních situací Bořek Dočkal, který tu již není. Casper Höjer teď cítí za standardky zodpovědnost, za což jsem rád. Navíc je na jejich zahrávání připravený i Sadílek a určitě je velkým přínosem návrat Ládi Krejčího, se kterým jsme v tomto ohledu silnější," kvituje Priske.

Reklama