Hlavní obsah

Hradec kvůli rasismu posílil ochranku. Nadávali zoufalci a křiklouni, má jasno Koubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové neřeší v posledních dnech pouze své velmi dobré výkony. Kvůli rasistickým pokřikům některých jedinců v předešlém klání proti Teplicím posílil na sobotní zápas se Zbrojovkou Brno pořadatelskou službu. A jak se zdá, fanoušci se možná i díky opakovanému apelu poučili. Kouč Miroslav Koubek pak hříšníky označil za zoufalce.

Foto: Sport.cz

Posílená pořadatelská služba kolem kotle Hradce Králové v utkání se Zborojovkou Brno.

Článek
Fotogalerie

„Opakované nevhodné chování může vést k uzavření sektoru fanoušků nebo celého stadionu," znělo před úvodním výkopem v Mladé Boleslavi, kde Hradec Králové našel dočasně svůj azyl.

Technický delegát shledal během zápasu proti Teplicím hraného 8. října kolektivní i individuální pokřiky typu „negře", „táhni do pralesa" nebo „hu-hu-hu" vůči útočníkovi hostů tmavé pleti Abdallahu Gningovi. Disciplinární komise LFA následně zahájila s Hradcem Králové řízení za porušení povinností pořadatele.

„Pokud se to stalo, je to špatně. V zápalu boje to neslyšíme, ani rozhodčí hru nepřerušil. Jsou to nějací křiklouni a zoufalci, kteří tímto způsobem všechno pokazí. Zoufalci, kteří jsou slyšet na prázdném stadionu a způsobují problémy klubu. Je to velmi nesprávné a absolutně s tím nesouhlasím," zdůraznil po střetnutí s Brnem kouč Votroků.

Pro sobotní klání se Zbrojovkou Brno, které Hradec ovládl 2:1, byla lehce posílena pořadatelská služba. Ta měla za úkol případné hříšníky vyvádět z hlediště.

O poločase byla ochranka upozorněna na jednoho z fanoušků, jenž během úvodního dějství vulgárně pokřikoval na rozhodčího. „Kdyby začal s něčím jiným, tak ho znovu okřikněte, případně vyveďte a můžeme to řešit s policií," zněl pokyn směrem k mužům v oranžových vestách.

Během střetnutí s Brnem nebylo stadionem slyšet nic, co by připomínalo rasistické urážky. Pokud delegát utkání také nic nezaznamenal, budou se Východočeši zodpovídat zatím jen za duel s Teplicemi. Mělo se jednat o chování jednotlivců, vůči kterým se ohradilo i samotné jádro příznivců Hradce.

Vše samozřejmě může dolehnout i na samotné hráče. „Mužstvo to neovlivnilo," zdůraznil však na tiskové konferenci Koubek.

Reklama