Hlavní obsah

Já a nový Hložek? Adama si do hlavy nedávám, směje se posila s třináctkou na zádech

Je třináctka šťastné, nebo nešťastné číslo...? Některé týmy ji ani nepoužívají, jakmile však nová posila fotbalové Sparty měla možnost, hned po ní sáhla. „Třináctky se nebojím, hrál jsem s ní už v Olomouci. Skoro celou kariéru, v žácích a dorostech. Vždycky mi přinášela štěstí, tak jsem si ji vzal i tady,“ usmívá se devatenáctiletý záložník Kryštof Daněk.

Nástupce Adama Hložka obléká dres s číslem 13. Kryštofu Daňkovi nosí vždycky štěstíVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Očekávání je velké. Když se Letenští smířili se skutečností, že jejich největší talent Adam Hložek odejde do zahraničí, náhradu si vyhlédli v Sigmě. Posile je ovšem jasné, že od visačky nového Hložka se musí hned od začátku oprostit.

„Já a náhrada za Hložka? Takové věci si do hlavy vůbec nedávám. Adam je neskutečný hráč. V jeho věku asi nejlepší u nás. Já se chci soustředit hlavně na sebe, na svoje výkony, abych co nejvíce pomohl Spartě," ujišťuje Kryštof Daněk.

Olomoucký trenér Václav Jílek, který na Letné nedávno působil, ho z Olomouce vyprovodil s přáním všeho nejlepšího. A také varováním, že v Praze ho nečeká nic jednoduchého.

Sparta v přípravě porazila Opavu 3:0. Vyhrála i druhý zápas pod trenérem PriskemVideo: Sport.cz

„Nároky jsou tady rozhodně větší. Tím pádem i na psychiku složitější, ale s tím jsem do Sparty šel. Člověk musí v kariéře překonávat podobné výzvy, aby se posouval dál. Na druhou stranu pořád budu hrát stejnou ligu, takže to nebude až tak zásadní změna," přemítá reprezentant do 21 let.

Může nastupovat i na kraji, vždycky se ale cítil nejlépe uprostřed pole. Sparťanský dres oblékl poprvé v přípravném duelu s Opavou a založil akci, kterou Juliš korunoval gólem na konečných 3:0. Daňkovi však bylo v minulosti vytýkáno, že není až tak produktivní.

„Ve Spartě jsem chvíli, ale souhlasím, že to je věc, kterou chci zlepšit a na které rozhodně musím zapracovat. Věřím, že v takovém klubu se bude v zápasech víc držet balon a šancí se mi naskytne o něco víc. Doufám, že přijde zlepšení a šance začnu proměňovat," přeje si.

Jaký kádr vyšle Sparta na soustředění v Rakousku? Rozhodne se v nejbližších hodináchVideo: Sport.cz

Daňkovi se hodí, že v reprezentaci do 21 let působí několik sparťanů. „Je rozhodně plus, když znáte v klubu několik kluků, kteří vám kdykoliv se vším pomohou. Dřív se rozkoukám, takže to kvituji."

S dalším Lvíčetem záložníkem Adamem Karabcem jsou herně podobné typy. Mohli by tak spolu svést boj o místo v základní sestavě.

„Na soustředění v Rakousku spolu budeme na pokoji, takže se těšíme. Ano, trochu se popichujeme. Ale všechno v pozitivním duchu. Spíš ze srandy, aby nám to v kabině fungovalo," těší se Daněk na nedělní odjezd do Korutan, kde se Letenští utkají s chorvatskou Rijekou, domácím Wolfsbergerem a maďarským Paksi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články