Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Jablonec 1:2Jablonec se ve Vršovicích červenal, ale vybojoval tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Čvančara 0 : 1
45. Houska 0 : 2
86. Hronek 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians prohráli v nedělním utkání 17. kola nejvyšší soutěže s Jabloncem 1:2. Severočeši si už do přestávky vybudovali dvoubrankový náskok. Klokanům se povedlo snížit, když využili přesilovku. Jablonec totiž dohrával bez vyloučených Pilaře a Malínského, těsnou výhru však uhájil.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

David Houska z Jablonce střílí gól.

Článek
Fotogalerie

Jablonec se v tabulce posunul na 12. místo a úspěšně se naladil na čtvrteční závěrečný duel ve skupině Evropské konferenční ligy na hřišti Kluže. "Klokani" mají o dva body více než soupeř a jsou jedenáctí.

Poprvé od příchodu do Bohemians nastoupil v lize v základní sestavě Nový, jubilejní 100. start v nejvyšší soutěži si připsal jeho spoluhráč Květ. V jabloneckém útoku dostal před Doležalem přednost Čvančara a trenéru Radovi se tah brzy vyplatil.

Český reprezentant do 21 let se v osmé minutě po přihrávce od Malínského opřel do míče z hranice pokutového území a přesnou ranou k pravé tyči otevřel skóre zápasu. Čvančara vstřelil pátou branku v ligové sezoně a upevnil si pozici nejlepšího střelce týmu.

Domácí se snažili o vyrovnání, ale proti koncentrované obraně soupeře se jim nedařilo prosadit. Brankáře Hanuše v první půli ohrozil jen Fulnekův centr v 38. minutě, který jablonecký gólman vytáhl nad břevno.

Když už se zdálo, že "Klokani" odejdou do kabin s jednogólovým mankem, udeřili hosté podruhé. V první minutě nastaveného času si na Kratochvílovu přihrávku za obranu naběhl Houska a tvrdou ranou nedal brankáři Le Giangovi šanci. Bývalý hráč Olomouce se prosadil v jabloneckém dresu vůbec poprvé.

Domácí trenér Klusáček udělal do druhé půle dvě změny v sestavě a Bohemians se hned ve 47. minutě mohli dočkat snížení. Po odvráceném rohovém kopu se prosadil kapitán Jindřišek, sudí Szikszay však jeho trefu po zásahu videorozhodčího a zhlédnutí situace u monitoru neuznal kvůli předcházející ruce Hronka.

"Klokani" pokračovali v aktivitě a po hodině hry dostali další možnost ke zvýšení tlaku. V 64. minutě byl totiž nejprve kvůli druhé žluté kartě vyloučen Malínský a čtyři minuty nato ho následoval Pilař. Sudí ho poprvé napomenul v 58. minutě a podruhé o 10 minut později po odpískaném faulu na Köstla. Bývalý reprezentační záložník nesl vyloučení velmi nelibě a ze hřiště ho odvedli spoluhráč Hübschman a také jeden z hráčů Bohemians.

Domácí následně soupeře uzamkli před jeho pokutovým územím. Osm minut před koncem sice ještě Hanuše zachránila branková konstrukce, v 84. minutě si však naběhl na centr z pravé strany Hronek a vrátil Bohemians na dostřel. Přes závěrečný tlak už ale Pražané další branku nepřidali a doma v lize prohráli s Jabloncem po třech zápasech.

17. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 1:2 (0:2)
Branky: 84. Hronek - 8. Čvančara, 45.+1 Houska. Rozhodčí: Szikszay - Mokrusch, Arnošt - Franěk (video). ŽK: Nový, Le Giang, Květ - Malínský, Pilař. ČK: 64. Malínský, 68. Pilař. Diváci: 1000 (omezený počet).
Bohemians: Le Giang - Nový (46. Bartek), Jindřišek, Köstl - Fulnek (82. Koubek), Hronek, Ljovin, Květ, Kovařík (46. Novák) - Keita (75. Necid), Puškáč. Trenér: Klusáček.
Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec, Zelený, Surzyn - Hübschman - Malínský, Houska (86. Považanec), Kratochvíl (90.+2 Štěpánek), Pilař - Čvančara (79. Doležal). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: