Hlavní obsah

Jedeme veverčí metodu, bod po bodu, culí se Koubek. Derby mělo grády

Paradoxní situace, o východočeského krále se hrálo v pražském Ďolíčku, který je pro fotbalisty Pardubic azylem. Jejich zápas 22. ligového kola s Hradcem Králové žádnou uznanou branku nepřinesl. Přestože Votroci nevyužili dostatečně dlouhou přesilovku, jejich trenér Miroslav Koubek si remízy v derby cení. „Jedeme veverčí metodu, bod po bodu,“ bere si k ruce svůj oblíbený příměr. „Získali jsme plusový bod z venku, takže i tato remíza je cenná,“ vysvětluje hradecký stratég.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek během utkání s FK Pardubice.

Článek
Fotogalerie

Dvě třetiny zápasu hráli proti deseti, přesilovku ale využít nedokázali.

„Derby mělo grády. Vypjaté utkání, určitě nervózní. Byli jsme takoví neklidní. Soupeř hrál velice dobře. Moc nám nenahrálo vyloučení Pardubic, protože potom to bylo hodně o dobývání semknutého bloku," hodnotí Miroslav Koubek, trenér Hradce Králové.

„Hráči soupeře dobře bránili, pohybovali se, obětovali se a hráli důrazně. Když se k tomu přidá opravdu těžký terén na Bohemce, dobývání není jednoduché a přesilovka žádnou výhodou není. Nedostali jsme se tam, ani standardky nám nešly," netají Koubek, že i bod je dobrý.

Pardubice odehrály teprve první zápas jarní části, jejich minulé dva duely byly kvůli viróze v týmu odloženy.

„Šli jsme do derby s tím, že zlomíme sérii zápasů, v nichž se nám Hradec nepodařilo porazit. Věřili jsme si. Je pravda, že Hradec začal aktivněji. Potom se to srovnalo a měli jsme příležitosti," předesílá trenér Jaroslav Novotný.

Jeho tým už dokonce slavil gól, jeho autor byl ovšem po zásahu VAR pro předchozí faul vyloučen a branka neplatila.

„Dokonce se nám podařilo vstřelit branku, ale po rozhodnutí videorozhodčího nebyla uznána, a ještě jsme přišli o Honzu Jeřábka kvůli vyloučení. Od 29. minuty jsme hráli o jednoho hráče míň a ovlivnilo to celý zápas," poukazuje kouč.

Kritický moment Pardubice zvládly.

„Ani o deseti jsme ve druhém poločase horším mužstvem nebyli a měli několik dobrých příležitostí ke vstřelení branky. Hosty jsme do šancí nepustili. I za druhý poločas bychom si branku zasloužili, ale nepodařilo se. Musíme se s remízou smířit. Musím mužstvo pochválit za výkon, bojovnost a předvedenou hru. Je třeba přenést takový výkon do dalších zápasů," přeje si Novotný.

Reklama

Související témata: