Hlavní obsah

Karviná se zlobí: Sudí Julínek nás poškodil, k hráčům se navíc choval arogantně

Aktualizováno

Další kolo, další skandál. Před týdnem se pražská Dukla zlobila na sudího, že ji zařízl ve Zlíně, po dalším ligovém utkání pro změnu z Julisky odjížděla s pocitem křivdy Karviná. Ta prohrála na hřišti Dukly 1:2 a zlobí se na sudího Pavla Julínka. Slezský klub oficiálně podává protest proti tendenčnímu řízení zápasu hlavním rozhodčím Pavlem Julínkem. Klub vše zveřejnil na svých internetových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Julínek čelí ostré kritice

Článek
Fotogalerie

Zásadní problém vidí Karvinští hned v úvodu duelu. Nikým neatakovaný domácí hráč Branislav Milošević upadl po dlouhém nákopu ve snaze získat míč v pokutovém území Karviné. K překvapení všech rozhodl hlavní rozhodčí Pavel Julínek o pokutovém kopu.

Klub se nejspíš k protestu rozhodl i kvůli lavině vzkazů a nechápavých reakcí na sociálních sítích, kde dokonce reagoval bývalý trenér AC Sparta Praha, dnes slovenského týmu MFK Ružomberok, David Holoubek: „Dukla vstřelila první gól z penalty... a ta stojí za vidění... respektive faul, za který byla nařízena..."

Kromě této situace, se vedení MFK ještě pozastavuje nad situací ze 72. minuty – faul brankáře Dukly Matúše Hrušky na karvinského útočníka Wágnera po vysokém nákopu do pokutového území otočil rozhodčí Julínek ve prospěch FK Dukla Praha.

Podle vedení MFK Karviná bylo celé utkání vedeno hlavním sudím Pavlem Julínkem tendenčně proti slezskému celku a Karviná se cítí jednoznačně poškozena. Navíc podle pozápasových vyjádření samotných hráčů MFK Karviná se k nim rozhodčí Julínek choval během celého utkání velmi arogantně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Uroš Duranovič z Dukly Praha proměňuje nařízenou penaltu během utkání 25. kola Fortuna ligy s Karvinou.

Dukla se před týdnem zlobila na sudího Proskeho, který řídil utkání ve Zlíně. Komise rozhodčích následně rozhodla, že Pražany poškodil, když neměl uznat první gól Zlína ani nařídit penaltu pro Ševce v nastavení druhé půle, kterou Poznar proměnil a rozhodl o výhře.

Reklama

Související témata: