Hlavní obsah

Klokan Köstl v ráži! Knokautoval spoluhráče i útočníka Jablonce

Praha

O fotbale se v páteční předehrávce 25. kola první ligy mezi Bohemians 1905 a Jabloncem mluvit nedalo. Ostatně, bezbranková remíza k bídnému duelu sedí jako ulitá. O největší vzrušení se kromě neuznaného gólu Klokanů postaral domácí stoper Daniel Köstl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miloš Kratochvíl z Jablonce a Josef Jindřišek z Bohemians během utkání.

Článek
Fotogalerie

V prvním poločase sice nechtěně, ale hodně tvrdě, zasáhl drsňák z Ďolíčku rukou v souboji jabloneckého Ivana Schranze, který utrpěl krvavý šrám. V závěru pak ze dvou kroků knokautoval míčem spoluhráče, kapitána Josefa Jindřiška, kterého zasáhl při razantním odkopu.

„Přetlačovali jsme se, Köstl mě nechtěně zasáhl. Tohle prostě fotbal přináší, za mě běžná věc," nedával Schranz domácímu obránci vinu za krvavé zranění. Slovenský reprezentant, který v úterý odehrál kvalifikační zápas s Ruskem, se po krátkém ošetření vrátil na trávník, utkání dohrál.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Otřesený Josef Jindřišek z Bohemians.

Druhý nešťastný moment Köstla přišel v závěru utkání, kdy doslova sestřelil parťáka Jindřiška. Ale i zkušený borec se z úderu rychle oklepal, což bylo i pro televizní experty pořádné překvapení. Shodli se na tom, že být na místě Jindřiška jiný z fotbalistů, nejspíš by zápas nedohrál.

Fotbal celkově v Ďolíčku plakal. Servírovala se výhradně agresivita, bojovnost. Míč byl víc ve vzduchu než na trávníku, Klokani vyprodukovali jednu solidní akci, na jejímž konci se trefil Puškáč. Na základě upozornění videorozhodčího ale gól neplatil. Kvůli faulu Puškáče na Haitla.

„Chtěl jsem se dostat před soupeře, ucítil jsem lehký kontakt. Nešlo ale o velkou intenzitu, aby musel upadnout. Vnímal jsem, že by moment mohl být kontroverzní, takže jsem se ani moc neradoval. Teď si vyčítám, že jsem neslavil víc, mohl jsem tím dát signál, že faul nebyl," uvedl Puškáč, který byl zklamaný z herního projevu Klokanů. „Začali jsme sice dobře, neuznaný gól nás zabrzdil. Bod ale bereme, soupeř patří mezi nejlepší týmy ligy," dodal Puškáč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Petr Rada během utkání na Bohemians.

Bod přijali také favorizovaní hosté, kteří nevyužili šanci dotáhnout se bodově na druhou Spartu. „Vezeme bod z venku, na Bohemce jsou zápasy vždycky těžké. Zvedli jsme se po přestávce, ale finální fázi jsme nevyřešili," uvedl kouč Severočechů Petr Rada. „Nedostávali jsme se do šancí, ale jsme rádi, že jsme uhráli vzadu nulu. Vzhledem k našim ambicím je remíza možná málo, je však třeba mít před kvalitou Bohemky respekt," doplnil Schranz.

Reklama

Související témata: