Hlavní obsah

Klokani proti lídrovi ligy sahali po vítězství. Chceme, aby se nás každý soupeř bál, burcoval Veselý

Přerod Bohemians pokračuje na plné obrátky. Mužstvo, které se v minulém ročníku Fortuna Ligy zachránilo až díky úspěšné baráži s Opavou, letos šlape na paty špici ligy a trápí kdejakého favorita. Jinak tomu nebylo ani v utkání proti Viktorii Plzeň. V její obvykle pevné obraně dokázali Klokani najít tolik okének jako málokdo a i když sahali po vítězství, odnášejí si ze střetnutí nakonec bod za remízu 1:1. „Jsem hrdý na výkon mužstva a výsledek beru, utkání s podobným průběhem bych ale rád vyhrával, ačkoliv proti nám stál účastník Ligy mistrů,“ nechal se slyšet kouč Bohemians Jaroslav Veselý.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Jaroslav Veselý z Bohemians. Archivní foto

Článek
Fotogalerie

Tomu parádně vyšel hlavně poločasový, ač vynucený zásah do sestavy. Po jednom ze soubojů v prvním dějství se totiž zranila zelenobílá útočná jednička David Puškáč. Ten musel být o pauze vystřídán, Veselý tak logicky ukázal na Václava Drchala, který ostřílené plzeňské stopery Lukáše Hejdu s Luďkem Pernicou proháněl po celou dobu svého pobytu na place a navíc po hlavičce Romana Květa vstřelil vyrovnávací branku.

„Po rohu jsem zavíral zadní tyč, Kvěťák (Roman Květ) mi to skvěle prodloužil a já jen zakončoval do protipohybu gólmana," popisoval Drchal, který tak ukončil svůj ligový gólový půst. Naposledy se totiž trefil ještě za Spartu před více než rokem do sítě Jablonce, během jarního hostování v Drážďanech se neprosadil ani jednou. „Takové čekání se vždycky táhne o to jsem radši, že mi to tam padlo dnes. Navíc gól proti Plzni je vždycky něco víc, nad nimi už je jen Slavia," nedal zapomenout na svoji sparťanskou krev Drchal, který v Ďolíčku hostuje právě z Letné.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Utkání 10. kola první fotbalové ligy mezi Viktorií Plzeň a Bohemians 1905.

„Věděl jsem o Drchalových kvalitách, proto jsem jej také přivedl," smál se po zápase Veselý. „Jasně jsem mu avizoval, že vepředu máme sehranou trojici Hronek-Puškáč-Květ a musí tedy být trpělivý. To do puntíku splnil a šanci chytil za pačesy jak v poháru proti Ústí, kdy hrál skvěle a také skóroval, tak i nyní," těšilo šéfa zelenobílé lavičky.

Jeho svěřenci se ve druhém dějství prezentovali velmi aktivní hrou a mohli dokonce minimálně dvakrát dokonat obrat. První ze šancí ale zlikvidoval strážce plzeňské svatyně Marián Tvrdoň, v samém závěru pak napálil brankovou konstrukci ze standardky bývalý Viktorián v dresu Bohemians Jan Kovařík. Na druhou stranu Klokani přežili také spornou situaci před vlastní brankou krátce po Drchalově vyrovnání, kdy šel po skluzu Lukáše Hůlky v pokutovém území k zemi Václav Pilař.

„Opakovaný záběr toho zákroku jsem ještě neviděl, pamatuji si ale, že po vzdušném souboji Pilaře s Hronkem se mohla pískat penalta i na druhé straně. Podle mého názoru by se ale v podobných utkáních měly zahrávat pouze stoprocentně jasné pokutové kopy. Sudí Zelinka duel celkově odřídil skvěle," uzavřel Veselý.

Reklama