Hlavní obsah

Kolář mi dělá skvělý servis, chválí Mandous konkurenta ze Slavie

Praha

Slaboučký Kuvajt ani jednou nevystřelil na jeho branku. Strážce svatyně fotbalové reprezentace si musel dávat ve vápně sprinty, aby ve čtvrtek večer v Olomouci nezmrzl. Zadarmo vychytaná nula v přátelském duelu s jasným výsledkem 7:0 se nicméně Aleši Mandousovi hodí. V součtu s klubem už gólman pražské Slavie vychytal pátý zápas v řadě s čistým kontem. „Momentálně jde o mé nejlepší období kariéry,“ pochvaluje si brankář, který v Edenu odsunul na lavičku Ondřeje Koláře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Ševčík a brankáři Slavie Praha Aleš Mandous a Ondřej Kolář po dohrávce s Olomoucí.

Článek
Fotogalerie

Pět čistých kont v řadě, slušně jste se rozjel.

Skvělé. Pro každého gólmana je plus, když udrží čisté konto. Ve Slavii nám zápasy s nulou dodávají sebevědomí. Nejen mně, ale celému týmu. Momentálně jde o mé nejlepší období kariéry. Chytám v jednom z nejlepších českých klubů, je úžasné, že navíc pravidelně.

Ve Slavii jste se stal jedničkou. Jak váš konkurent Ondřej Kolář nese, že jste ho odsunul na lavičku?

Nemyslím si, že bychom byli ve Slavii rozdělení na jedničku a dvojku. Teď prostě chytám já. S Ondrou máme skvělý vztah, vzájemně se podporujeme. Také jsem ho podporoval, když chytal on. Dělá mi skvělý servis. Tak by to přece mělo být v každém klubu, pro mě úplně normální a přirozené. Nikdy jsem s nikým neměl žádný problém. Ondra se chová úplně v pohodě, je velký profesionál.

Do Slavie jste přišel z Olomouce. Musel jste si zvykat na náročnější tréninky?

Moc se neliší, dělají se podobné věci. Ve Slavii se ale klade větší důraz na hru nohama. S trenéry gólmanů se hodně zabýváme i postavením během utkání, v tom velký rozdíl opravdu je. Cítím na sobě progres a doufám, že bude pokračovat.

Slavia má na podzim problémy se složením obrany. Nouzovou stoperskou dvojici v posledních zápasech vytvořili Aiham Ousou a Taras Kačaraba. Jak s nimi komunikujete?

Hodně se zlepšují, soupeři si proti nám vytvořili minimální počet šancí. Do defenzivy hrají vážně dobře, doufám, že si formu nějaký čas udrží. Pomalu boříme i jazykovou bariéru. S některými kluky se domluvím anglicky, na hřišti se všichni snaží komunikovat česky. Stačí umět pár pokynů a každý ví, o co jde.

Co vás během působení ve Slavii zatím nejvíc zaujalo?

Zázemí v Edenu je samozřejmě mnohem lepší. Pokud jde o tréninky, chvíli jsem si zvykal na rychlost, která je o poznání vyšší než v Olomouci. Taky kvalita zakončení je odlišná. Docela jsem koukal, jak rychle kluci hrají na malém prostoru. Brankář pak má mnohem kratší dobu na reakci. Díky přestupu do Slavie mám možnost se neustále zlepšovat.

Reklama

Související témata: