Hlavní obsah

Kolář se po svatbě vrátil i do brány Slavie. Nulu si musel vysloužit. Zranění Mandouse? Dvě možnosti

Soutěžní zápas chytal po více než pěti měsících. Do brány fotbalové Slavie pustily gólmana Ondřeje Koláře zdravotní problémy kolegy Aleše Mandouse. Proti Liberci hned zapsal nulu, moc práce při jasné výhře sešívaných 3:0 neměl, ale čisté konto si Kolář přece jen musel vysloužit výborným zákrokem proti střele Matyáše Kozáka v prvních vteřinách nastaveného času. „Mrzelo by mě, kdybych o nulu přišel. Kluci mi ale skvěle pomohli,“ lebedil si sedmadvacetiletý brankář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Praha Ondřej Kolář během utkání 10. kola Fortuna ligy.

Článek
Fotogalerie

Naposledy stál v bráně v soutěžním utkání v dubnu v nadstavbě proti Hradci Králové, s nímž červenobílí padli 3:4. Od té doby Ondřej Kolář jistil Aleše Mandouse, případně doléčoval zranění. Návratu se dočkal v neděli proti Slovanu. „Ale nikdy to není příjemné, když je to na úkor zranění jiného brankáře," odkázal Kolář na patálie konkurenta.

Problémy Mandouse jsou dlouhodobější a tak trochu tajemné. „Táhne se to od zápasu s Panathinaikosem. Problémy přetrvávají. V reprezentační pauze Aleš podstoupil menší zákrok a při něm se našla ještě jiná věc. Teď jsou dvě varianty. Buď bude dál chytat s obtížemi, nebo podstoupí zákrok, po kterém by však chyběl delší dobu," nastínil Mandousův stav slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Praha Aleš Mandous.

Rozhodnutí nechá na dosavadní brankářské jedničce. Zdravotní problém by se neměl zhoršit, ale Mandous cítí na každém tréninku bolest.

Kolář proti Liberci působil klidně. „Připomnělo mi to dobu, kdy byl na vrcholu," chválil Trpišovský. „Jsem rád, že jsem zase chytal. Bylo to pro mě po takové době těžké. Kluci hráli dozadu dobře, bez chyb až na tu jednu v závěru," bilancoval Kolář po pohodové výhře 3:0.

Pauza se na něm neprojevila. „Bál jsem se trochu rozehrávky nohama, ale z většiny to vycházelo," culil se. A v první minutě nastavení vytáhl dobrý zákrok proti střele Matyáše Kozáka. „Každý gólman ví, jak je těžké udržet se v takovém zápase v koncentraci. Ani nevím, jak rychle se to seběhlo. Ale jsem rád, že jsem nulu udržel," povídal Kolář.

Roli dvojky musel přijmout. „Kousal jsem to těžce jako každý hráč. Ale věděl jsem sám, že forma nebyla optimální. Navíc mě bolela i záda, Aleš předváděl skvělé výkony," ohlížel se. „Když dostanete šanci, chcete ji uchopit. Aleš to tak udělal, teď věřím, že se to podaří zase mně. Pro každého je nepříjemné, když nechytá. Ale je mi líto, že Aleš má zdravotní problémy, nikdy nejsem rád, když chytám na úkor zraněného kolegy," doplnil Kolář.

Pro něj je momentálně nejdůležitější, že je stoprocentně fit. „S trenérem brankářů Štěpánem Kolářem jsem chodil na individuální tréninky, přidával jsem si. Cítím se dobře," přikývl slávistický brankář.

Pohodu mu umocňuje, že se v reprezentační pauze oženil s dcerou šéfa klubu Jaroslava Tvrdíka. „Je to příjemné. Moc jsem se těšil, všechno vyšlo včetně počasí, které neovlivníte. Ale měli jsme krásně. Jen nemohli dorazit někteří kluci, co byli na reprezentaci. Ale jsem šťastný, že všechno klaplo," vrátil se k šťastnému dnu v osobním životě.

Teď věří, že mu příjemné chvilky budou častěji nastávat i na hřišti.

Reklama