Hlavní obsah

Cedidla zatím může hrát, disciplinárka si ho však kvůli zranění Ewertona podá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zatím může nastupovat, přísnému trestu však téměř jistě neujde. Disciplinární komise zahájila řízení se zlínským fotbalistou Martinem Cedidlou za surovou hru v utkání 2. kola Fortuna ligy na Slavii, které vedlo prokazatelně ke zranění faulovaného protihráče Ewertona. Brazilec by měl sešívaným chybět 4-6 týdnů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Cedidla ze Zlína a Ewerton ze Slavie během utkání 2. kola Fortuna ligy.

Článek

Pro nejbližší víkend a utkání na hřišti ostravského Baníku je ještě volný. Poté se však zlínský Martin Cedidla musí obávat vyššího trestu. Sparťan Jan Kuchta dostal za surovou hru v úvodním kole stop na 5 zápasů, faulovaný liberecký brankář Vliegen přitom utkání dochytal.

„Disciplinární řízení bylo zahájeno za přečin, za který měl být Cedidla při utkání podle dostupných záběrů vyloučen, což ve svém stanovisku potvrdila i Komise rozhodčích FAČR. Postižený hráč Slavie současně utrpěl při střetu zranění, pro které utkání nedohrál a které současně vedlo k jeho vyřazení ze sportovní činnosti na delší dobu, což bylo ze strany pražského klubu doloženo doručenou lékařskou zprávou," avizuje Richard Baček, předseda Disciplinární komise LFA.

„Z tohoto důvodu se jedná o situaci, která nám umožňuje podrobit disciplinárnímu řízení hráče, přestože jeho chování nebylo postiženo vyloučením přímo rozhodčím na hrací ploše. Protože hráč nebyl vyloučen přímo v utkání, nemá podle disciplinárního řádu předběžně zastavenou závodní činnost a do vyřešení případu tak může nastupovat k soutěžním utkání," dodává Baček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný Ewerton ze Slavie Praha odstupuje z utkání s FC Trinity Zlín.

Cedidla v 59. minutě utkání v Edenu u postranní čáry ostře sestřelil Ewertona a sudí Dalibor Černý mu udělil pouze žlutou kartu. Videorozhodčí Vít Ondráš kolegovi nedoporučil přezkoumat faul ze záznamu. Ewerton musel po zákroku střídat kvůli zranění kolenního kloubu a postranního vazu. Zlínský bek se po utkání omluvil.

Komise rozhodčích za špatný výkon v zápase, který favorizovaná Slavia vyhrála 4:1, zastavila Ondrášovi delegaci až do zimní přestávky, Černý si nezapíská první ligu do konce září.

Za vyloučení po druhé žluté kartě si 1 soutěžní utkání nezahrají Václav Procházka (Zlín) a Adam Gabriel (Hradec Králové).

Za porušení povinností pořadatele zaplatí Sparta pokutu 30 tisíc a Teplice 20 tisíc korun.

Reklama

Související témata: