Hlavní obsah

Kontroverze před klíčovým gólem Slavie! Sudí vysvětlil své rozhodnutí

Je to skoro už smutně tradiční obrázek. Zdá se, že s implementací videorozhodčího do tuzemské nejvyšší soutěže diskutabilních situací paradoxně jen a jen přibývá. Jinak tomu nebylo ani v neděli při domácím duelu pražské Slavie s Baníkem Ostrava (3:1), v němž vítězné brance Matěje Juráska ze 73. minuty předcházel ostrý souboj na hranici faulu mezi Peterem Olayinkou a Gigim Ndefem. „Z hrací plochy jsem žádný přestupek vůči hostujícímu hráči nezaznamenal,“ pravil v rozhovoru pro O2 TV bezprostředně po utkání Tomáš Batík, který zápas řídil z pozice hlavního arbitra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nemanja Kuzmanovič z Baníku (vlevo) v ostré slovní výměně s Peterem Olayinkou ze Slavie. Situaci se snaží rozhodčímu Tomáši Batíkovi vysvětlit i Eduardo Santos.

Článek
Fotogalerie

Jeho verdikt následně posvětil i kolega u videa. K němu byl původně delegován Pavel Franěk, ten byl ale kvůli chybě v sobotním zápase Plzně proti Spartě (0:1), kdy nedal pokyn k vyloučení Tomáše Chorého za hlavičku do Asgera Sørensena, nakonec nahrazen Tomášem Kocourkem, jemuž asistoval Jaroslav Poživil. „VAR celou gólovou akci kontroloval a mé rozhodnutí potvrdil," obhajoval se Batík.

Ostravané celou situaci viděli úplně jinýma očima a byli si jisti, že v inkriminovaném souboji k nedovolenému zákroku došlo. „Z mého pohledu Ndefe předskočil Olayinku a ten mu přišlápl nohu. Snažili jsme se na to rozhodčího upozornit, ten ale ani nešel k videu," nechápal stoper Baníku Michal Frydrych. „Viděl jsem to z lavičky, byl to jednoznačný faul, i bez videa," soptil jeho kouč Pavel Hapal.

Ke spornému momentu se na pozápasové tiskové konferenci vyjádřil i Jindřich Trpišovský. „Došlo ke kontaktu, kterých bylo v utkání spoustu. Chápu obě strany, ale kdyby byl gól odvolán, rozčilovali bychom se naopak my, že se tak stalo kvůli něčemu podobnému. Tyhle situace jsou vždy nesmírně složité na posouzení," nechal se slyšet trenér vítězného celku.

Reklama