Hlavní obsah

Koubek se po prohře na Slovácku na vyloučeného Gabriela nezlobí. Stal se obětí, míní kouč Hradce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na senzační triumf v úvodním ligovém kole nad Slavií v Uherském Hradišti nenavázali. Fotbalisté Hradce Králové padli se Slováckem 0:1, když jediný gól inkasovali ve druhé půli poté, co záložník Votroků Gabriel viděl po druhé žluté i červenou kartu a musel předčasně ze hřiště. Podle kouče Východočechů Miroslava Koubka přesto podal jeho tým lepší výkon v deseti než v prvním poločase, kdy hrál kompletní.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér fotbalového Hradce Králové Miroslav Koubek.

Článek
Fotogalerie

Bylo vítězství Slovácka zasloužené?

Asi ano. Bylo herně lepší a důraznější v osobních soubojích. Vypracovalo si i víc šancí. Nám se moc nepovedla první půle, přestože byl po ní bezbrankový stav. Naštěstí nás držel skvělými zákroky výtečný gólman Reichl. Za hru v oslabení musím naopak svoje hráče pochválit. Trefili jsme dokonce tyčku. Nakonec jsme inkasovali jedinou branku v době, kdy tlak domácích, kteří sypali do naší šestnáctky jeden centr za druhým, vrcholil. Ale až do konce jsme živili naději aspoň na remízu.

Zlobíte se na mladého Gabriela kvůli jeho vyloučení?

Nikoli. Vždyť on se stal určitou obětí. Mám informace, že při jeho zákroku tam byl jen náznak faulu loktem. Podle mého názoru obdržel druhou žlutou kartu dost necitlivě. Takže na něj naštvaný nejsem.

Čím to, že jste ve dvou posledních ligových zápasech zdolali slávisty, avšak proti fotbalistům Slovácka se vám obvykle příliš nevede?

Skutečně je to soupeř, proti kterému máme většinou smolíčka. Máme k němu respekt. V Uherském Hradišti se nehraje hostům vůbec dobře. Diváci tady ženou svoje mužstvo dopředu. Nám utkání ukázalo, že máme ještě co zlepšovat. Například přesnost přihrávek. Dost míčů jsme pokazili.

Slovácko šetřilo některé fotbalisty na odvetu kvalifikace Evropské ligy proti Fenerbahce Istanbul. Viděli jste v tom větší šanci něco v Hradišti uhrát?

Ani ne. Vždyť hráči, kteří místo nich naskočili, byli odpočatí a chtěli dokázat, že do základní sestavy patří. Soupeřovu sestavu jsme trefili asi z devadesáti procent.

Reklama

Související témata: