Hlavní obsah

Sparta - Opava 3:0Kuchta zatím rozdává jen podpisy, další výhru zařídili Souček a spol.

Aktualizováno

Těší se na dva dny volna, pak vyrazí na soustředění do Rakouska. Fotbalisté Sparty uspěli i v druhém přípravném utkání před novou sezonou. Pražané si na Strahově poradili 3:0 s druholigovou Opavou, trefili se Filip Souček, Tomáš Wiesner a Lukáš Juliš. Letenští tak zůstali pod vedením dánského kouče Briana Priskeho stoprocentní. Podívejte se na sestřih utkání.

Sparta v přípravě porazila Opavu 3:0. Vyhrála i druhý zápas pod trenérem PriskemVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Trenér Brian Priske nasadil stejně jako v úvodní přípravě proti Dukle (2:1) do obou poločasů rozdílné jedenáctky. V úvodním dějství debutoval za Spartu Lukáš Sadílek, jenž stále patří Slovácku, má ale svolení se s třetím týmem uplynulé prvoligové sezony připravovat. Naopak reprezentační útočník Jan Kuchta sledoval duel pouze v roli diváka.

O pozornost neměl nouzi, v hledišti rozdal fanouškům spoustu autogramů. "Uvidíme, jak to Brian poskládá, ale řekl bych, že k dalšímu utkání už bude Honza připraven. Chtěli jsme, aby měl postupnou zátěž, tak jako všichni reprezentanti," avizuje asistent Luboš Loučka.

Jaký kádr vyšle Sparta na soustředění v Rakousku? Rozhodne se v nejbližších hodináchVideo: Sport.cz

Po změně stran si první start za Spartu připsal exjablonecký reprezentant Jaroslav Zelený.  Poprvé naskočil v letenském dresu také Kryštof Daněk, posila z Olomouce, výsledek ale zpečetil jiný hráč s hanáckou minulostí. V 80. minutě si Juliš naběhl před prázdnou bránu na Hanouskův přesný pas a pohodlně uzavřel skóre.

"Premiéru jsem si moc užil. Sice to bylo hodně o běhání a Opava byla hodně nepříjemná, ale přesto jsme ukázali, že na míči máme kvalitu. Myslím, že jsme zápas úspěšně zvládli," hodnotí Daněk.

"Utkání nám ukázalo, že jdeme správným směrem. Věci, o kterých se bavíme a které si ukazujeme od prvních dnů, na hřišti fungovaly," kvituje Loučka.

Trenéři teď zúží kádr před odjezdem na soustředění do Rakouska, kde se Sparta utká s chorvatskou Rijekou, rakouským Wolfsbergerem a maďarským Paksi.

Přípravné fotbalové utkání:
Sparta Praha - Opava 3:0 (2:0)
Branky: 35. Souček, 38. Wiesner, 80. Juliš.
Sparta - I. poločas: Holec - Wiesner, Vitík, Hancko, Höjer - Pešek, Karabec, Souček, Sadílek, Ryneš - Čvančara.
II. poločas: Heča - Mejdr, Vydra, Zelený, Hanousek - Wiesner, Fortelný, Sáček, Daněk, Ryneš - Juliš. Trenér: Priske.

Reklama

Související témata: