Hlavní obsah

Lafata spasil Spartu nafilmováním penalty, Dočkal ji proměnil

Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce porazili v sobotním utkání 21. kola první ligy 2:0 Příbram a přiblížili se bod za druhou Spartou. Letenští měli velkou převhu proti Teplicím, ale gól dali až v 89. minutě z nafilmované penalty a uhráli povinnou výhru 1:0. Slovácko vyhrálo nad Českými Budějovicemi 3:1, Jihlava pak nad Hradcem Králové 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Situace před nařízenou penaltou. David Lafata ze Sparty a teplický obránce Jan Krob.

Článek
Fotogalerie

Druhá Sparta ztrácela na vedoucí Plzeň již pět bodů, a pokud ještě chce živit naději na obhajobu titulu, ve zbytku jara musí už jen vyhrávat. Teplice ovšem nejsou zrovna jejím oblíbeným soupeřem, v posledních dvou zápasech je neporazila (prohra a remíza). Málem se to naplnilo i na Letné... Sparta sice měla velkou převahu a spoustu šancí, na skvělého brankáře Grigara však byla krátká.

Když jí tedy bylo nejhůř, Lafata před dotírajícím Krobem padl k zemi a Dočkal nafilmovanou penaltu minutu před koncem proměnil. „Cítil jsem za sebou jeho dotek, tak jsem spadl," řekl David Lafata do televizní kamery.

Jablonec si poradil s Příbramí

Baumitu skončil perný týden. V sobotu remizoval se Spartou v lize, ve středu na jejím hřišti těsně prohrál v poháru - a dnes porazil 2:0 Příbram, s níž v lize neprohrál již deset domácích zápasů za sebou. Středočeši přišli v prvním poločase o zraněného brankáře Boháče a těsně před přestávkou dostali gól od Nováka. Ten výhru Jablonce v závěru pojistil svou druhou trefou z penalty.

Slovácko na jaře zatím jen jednou zvítězilo a doma už šest zápasů čekalo na výhru. S kým jiným už by se Došek a spol. chtěli chytit, když ne s Českými Budějovicemi, které prohrály všechna úvodní čtyři jarní kola a inkasovaly v nich 16 branek... Předpoklady se naplnily, Slovácko vyhrálo 3:1 a Jihočeši zůstali předposlední.

Utkání Jihlavy s Hradcem Králové bylo přímým duelem o záchranu. Votroci poprvé od prosince 2011 vyhráli dva ligové zápasy po sobě, na jaře získali už sedm bodů. Na Vysočině ovšem ztroskotali. Jihlava v minulém kole uspěla v Budějovicích a teď po výsledku 2:0 zdolala dalšího konkurenta a bude mít víc klidu.

Program 21. kola:
Pátek
Mladá Boleslav - Ostrava 1:0
Sobota
Jablonec - Příbram 2:0
Branky: 45. a 82. (druhá z pen.) Novák.
Slovácko - Č. Budějovice 3:1
Branky: 19. Diviš, 42. Kalouda, 84. Došek - 50. Benát.
Jihlava - Hradec Králové 2:0
Branky: 31. z pen. Vaculík, 55. Šulek.
Sparta - Teplice 1:0
Branka: 89. z pen. Dočkal
Neděle
15:45 Plzeň - Liberec
18:00 Bohemians - Dukla
18:00 Brno - Slavia

Reklama