Hlavní obsah

Olomouc - Liberec 1:0Liberecká série skončila na Hané, rozhodl jediný gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Navrátil 1 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce zvítězili v 26. kole první fotbalové ligy nad Libercem 1:0. Jedinou branku utkání dal ve 25. minutě Jan Navrátil. Sigma bodovala v nejvyšší soutěži počtvrté v řadě, podruhé po sobě vyhrála a posunula se na sedmé místo o skóre právě před Slovan. Severočeši prohráli po pěti kolech.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Brankář Olomouce Matúš Macík.

Článek

Do prvního náznaku šance se ve vyrovnaném a opatrném úvodu dostal domácí Chytil, který chtěl patičkou efektivně zakončit Zahradníčkův centr, avšak na malém vápně netrefil ideálně míč.

Sigma se dočkala vedení v 25. minutě. Chytilovu střelu vyrazil Knobloch na kopačky Navrátila, který ji s pomocí tyče dostal do sítě. Jednatřicetiletý záložník skóroval ve druhém kole po sobě.

Liberec nastoupil v poměrně ofenzivně laděné sestavě. Do střeleckých příležitostí se dostal až po půlhodině hry, kdy po centru Koscelníka hlavičkoval vedle Rabušic. Slibně vyhlížela i rychlá akce Fukaly a jeho střela těsně vedle ve 38. minutě.

Do druhé půle vstoupili aktivněji Severočeši. V 49. minutě prověřil Frýdek tvrdou střelou Macíka, dva centry zprava pak nenašly svého adresáta.

Olomouc zahrozila dvěma standardními situacemi, ale více se musela soustředit na defenzivu, neboť trenér Kozel vydatně posílil střídáním útočné řady. Macíka opět protáhl tvrdou střelou Frýdek, hlavička Rondiče skončila nadvakrát v náručí Macíka.

Sigma na závěr duelu vyztužila obranu, k 300. ligovému duelu nastoupil sedmatřicetiletý stoper Roman Hubník, který od prosince kvůli zranění nehrál. Střely střídajícího Višinského, který v pondělí oslaví 19. narozeniny, a opět Frýdka ale ke kýženému vyrovnání nevedly.

Olomouc porazila Slovan doma v lize popáté za sebou a vždy rozdílem jednoho gólu. Trenér Hanáků Jílek si připsal 50. výhru v nejvyšší soutěži. Slovan venku v lize nezvítězil pošesté v řadě.

26. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Slovan Liberec 1:0 (1:0)
Branka: 25. Navrátil. Rozhodčí: Orel - Vlček, Bureš - Szikszay (video). ŽK: Růsek, Macík, Beneš, Daněk, Jílek (trenér) - Purzitidis. Diváci: 3111.
Olomouc: Macík - Chvátal, Jemelka, Beneš, Zmrzlý (90. Vaněček) - Breite (67. Růsek), Spáčil - Zahradníček (77. Vepřek), Daněk, Navrátil (67. Jakub Matoušek) - Chytil (77. Hubník). Trenér: Jílek
LIberec: Knobloch - Koscelník, Purzitidis, Mikula (62. Hilál), Fukala (62. Mészáros) - Gebre Selassie, Tiéhi - Frýdek - Rondič (77. Havelka), Rabušic (46. Višinský), Jan Matoušek (77. Ghali). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: