Hlavní obsah

Musel oželet Ameriku, Indii či Austrálii. Jarošík se vrací do Sparty

Jen těžko se smiřuje s ukončením aktivní kariéry. Je mu však jasné, že nastal čas posunout se dál. Jiří Jarošík se proto v 39 letech vrací do fotbalové Sparty. Majitel mistrovských titulů ze čtyř evropských zemí nastupuje k juniorce, kde bude asistentem trenéra Michala Horňáka. Letenský klub to oznámil na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Jarošík ještě ve sparťanském dresu.

Článek
Fotogalerie

Sparťanská juniorka v neděli odcestovala do Pece pod Sněžkou, kde podstupuje šestidenní kondiční soustředění. S týmem se do Krkonoš vydal i nový asistent trenéra Jiří Jarošík, který tak rozšířil realizační kádr.

Vytáhlý záložník či obránce s přezdívkou Jedle naposledy odešel ze Sparty v létě 2013. Dvě další sezóny strávil ve španělském druholigovém Alavésu. Pak zvažoval nabídky z Austrálie či Indie, chvíli dokonce trénoval v Americe, kde plánoval kariéru uzavřít. Operace kolena mu ji ovšem ukončila ještě dřív.

„Rok a půl jsem nehrál fotbal, už to nejde. Je neuvěřitelné, že všechno končí, navíc po takové době. Bojuji s tím," řekl koncem prosince Deníku během halového turnaje v Ústí nad Labem.

Sběratel titulů ve čtyřech zemích

Jarošík má čtyři mistrovské tituly se Spartou, dva s Celtikem Glasgow a po jednom s Chelsea a CSKA Moskva. Když svého času slavil triumf ve čtvrté zemi, vytvořil evropský rekord. Na stará kolena pak přidal ještě jeden zvláštní titul - v červenci 2015 posílil český výběr hráčů bez angažmá, který se pod hlavičkou ČAFH stal na turnaji FIFPro mistrem Evropy...

Za Spartu odehrál 148 ligových zápasů a vstřelil v nich 25 branek. V dresu české reprezentace si připsal 23 startů, gól za ni nedal.

Hlavním trenérem sparťanské juniorky nadále zůstává Michal Horňák. Jeho pomocnou rukou je stále Luděk Stracený, kterému náleží i funkce vedoucího týmu.

Reklama

Související témata: