Hlavní obsah

Nešťastná Boleslav se červené pro Dočkala nedovolala, Hložek pak spasil Spartu

Praha

Využili nabídnuté šance. Rival z Edenu ztratil remízou na jihu Čech, zatímco fotbalisté pražské Sparty vydřeli výhru. V utkání 12. ligového kola porazili Mladou Boleslav 1:0, udrželi si druhou příčku a na vedoucí Plzeň dál ztrácejí čtyři body. Středočeši přitom byli na Letné gólu mnohem blíž, ve třetí minutě nastavení ovšem rozhodl Adam Hložek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Klíčový moment. Bořek Dočkal ze Sparty Praha dostal od rozhodčího Pavla Julínka jen žlutou kartu.

Článek
Fotogalerie

Nešťastní Středočeši. Ewerton trefil v prvním poločase břevno, hned po přestávce vytáhl brankář Nita tři zázračné zákroky proti exslávistům Škodovi a Suchému. V závěru pak trefil tyč pro změnu Fila a Skalák minul jen o chloupek. Rozhodnutí padlo v čase 90.+3... Střídající Pulkrab po Peškově centru trefil hlavou tyč a Hložek skóroval.

„Kdybychom si vezli bod, bylo by mi líto, že jsme nezískali tři. Nemáme ani jeden, zkolabovali jsme v závěru..." popsal dost trefně trenér Karel Jarolím pro O2 TV Sport.

Jeho protějšek a další bývalý kouč národního týmu si odechl, že tři dny po pohárové porážce s Lyonem urval jeho tým šťastnou výhru. „Brankář Nita nás zachraňoval a podržel, v závěru se k nám přiklonilo štěstí. Boleslav měla za bezbrankového stavu minimálně dvě šance, kdy byla blízko skórování," uznal Pavel Vrba.

Hosté se cítí poškozeni, podle nich měl být Dočkal za faul na Hlavatého v 74. minutě vyloučen. „Co mám zprávy, měl dostat Bořek červenou a my dohrávat proti deseti," utrousil Jarolím. „Pak měl ale ještě před tím být vyloučen také Matějovský za dohrání Čelůstky. Když dostal žlutou, je i na druhé straně karta stejné barvy na místě," odvětil Vrba.

„Zákrok jsem neviděl, ale videorozhodčí mě upozornili, ať jdu k monitoru přezkoumat případnou červenou kartu. Neviděl jsem vysokou intenzitu faulu, za mě byla střední, a ne vysoká, proto jsem se rozhodl pro žlutou," vysvětlil rozhodčí Pavel Julínek.

Trefa přišla v pravý čas

Letenští si tak oddechli, v závěru v plném počtu zachránili duel, kterým jim utíkal mezi prsty.

„Jsem hrozně rád. Jednak jsem se po dlouhé době trefil za Spartu, snad jsem to už protrhl. Navíc gól přišel ve správný čas, pomohl ke třem bodům," oddechl si Adam Hložek.

V poslední době už byl pod kritikou, že se zadrhl. „Samozřejmě i já dobře věděl, že se mi střelecky tak nedaří. Říkal jsem si ale, že až to protrhnu, začne mi to zase padat. Dal jsem gól za reprezentaci, teď za Spartu. Doufám, že už to půjde," věří mladý útočník.

Stejně tak ovšem Letenští děkují fantomovi v brance. „Jsem rád, že jsem pomohl týmu a získali jsme tři velmi důležité body. Měl jsem samozřejmě i štěstí. Jenže gólman bez štěstí není dobrý gólman... Cítím se v mužstvu dobře. Výkon proti Lyonu mi pomohl, ale tak to neberu. Pomáhá mi každý zápas, každý trénink," líčí Florin Nita.

Reklama