Hlavní obsah

Neubráněné standardky způsobily debakl Bohemians. Kompletně jsme si to vyžrali, smutnil Veselý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neměla to být jednoznačná záležitost. Ve slušné formě hrající Bohemians šli do derby proti Spartě s jasným cílem – navázat na dvě předchozí jarní vítězství a favorizovaného soupeře před zraky vyprodaného Ďolíčku pořádně potrápit. Čtyři branky ze standardních situací a dva neubráněné protiútoky ale Klokanům přinesly hořkou porážku 2:6. „Koušu to strašně těžce a musím to přijmout. Soupeř byl lepší,“ přiznal kouč Bohemians Jaroslav Veselý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Puškáč z Bohemians a Ladislav Krejčí ze Sparty Praha během utkání 19. kola Fortuna ligy.

Článek
Fotogalerie

Kryptonitem jeho svěřenců byla přitom disciplína, v níž v dosavadním průběhu sezony excelovali, a to bránění standardních situací. Hned tři branky totiž Sparta vstřelila po standardkách ze stran, což Veselý přikládal za vinu nuceným změnám v sestavě. Do hry totiž nemohli zasáhnout vykartovaný habán Daniel Köstl ani Václav Drchal, který musel zůstat na tribuně z důvodu dohody o hostování, jelikož je do Ďolíčku zapůjčen právě z Letné.

„Věděli jsme, že bude problém ve standardkách, odešli nám dva důležití hráči. Hlavně Köstl je na to výborný, podobný somatotyp by se nám přesně hodil. Neměli jsme si ani kým pomoci z lavičky, citelně nám chyběla výška," lamentoval Veselý. Na střídačce měl totiž k dispozici jen jednoho vyloženého hlavičkáře, a to uzdraveného forvarda Tomáše Necida, který dlouho laboroval s poraněným kolenem. "Necku jsme tam ale nechtěli dávat na celý poločas, takže jsme moc variant neměli," vysvětloval kouč.

Bohemians po slabší první půli a neproměněné penaltě Davida Puškáče prohrávali o gól, záhy po zahájení druhého dějství ale srovnal Aleš Čermák. Pak přišla noční můra v podobě jedenácti minut, během nichž Klokani třikrát inkasovali, přičemž hlavně branka Lukáše Haraslína na 2:1 by se bez debat dala zařadit do kategorie výstavních. „Dneska jsme si to kompletně vyžrali. Haraslínovi se to tam vykulí a on to takhle trefí...," smutnil trenér vršovického celku. „Rozhodla ale hloupá penalta a gól na 3:1," připomněl poté ruku Martina Dostála, kterou proměněním pokutového kopu potrestal kapitán hostí Ladislav Krejčí ml.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Aleš Čermák z Bohemians a Lukáš Haraslín ze Sparty Praha během utkání 19. kola Fortuna ligy.

Sparta se nakonec zastavila na šesti trefách, za Bohemians přidal druhou branku opět Čermák. 45letý kouč ale každopádně odmítal příliš tvrdou kritiku na adresu svého mužstva. „Nemohu hráčům vyčíst, že by se nesnažili nebo že bychom nemakali. Šest inkasovaných branek je každopádně strašně moc, mužstvo jako my by mělo podobné zápasy dohrávat a nenechat se takto dotrhat," uzavřel Veselý.

Reklama