Hlavní obsah

Otevřený trénink sešívaných před šlágrem: dobročinnost, chorály i nadávky rivalům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen co nad pražskými Vršovicemi ustal mohutný déšť, přivítalo fotbalisty Slavie na trávníku v Edenu více téměř sedm stovek věrných fanoušků. Klub před sobotním ligovým šlágrem s Plzní uspořádal otevřený trénink, mimo jiné s dobročinným podtextem. Dav ukotvený na Tribuně Sever o sobě dával znát a hráči se mu za podporu náležitě odměnili.

Slavia potěšila fanoušky už před duelem s Plzní, zatrénovala si před nimi. Jaká byla atmosféra? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Chorály doprovázely všechna cvičení i závěrečnou hru na polovinu hřiště, při skórování kteréhokoliv z domácích oblíbenců se Edenem nesl hlasitý potlesk. Došlo i na neodmyslitelnou zmínku největších rivalů. „Zk*rvená Plzeň," hlásali fanoušci Slavie hned několikrát. „Smrt Spartě," přidali ochotně.

Trenér Jindřich Trpišovský naordinoval svěřencům po rozběhání tradiční bago, následně dlouhé přihrávky ve dvojicích, střelbu, nácvik napadání i rozehrávky a vše zakončila již zmíněná hra „na dvě". Zkrátka navození pohody před sobotní šlágrem (18:00), kdy budou domácí hájit před druhou Plzní první místo v ligové tabulce.

Oba celky dělí jediný bod, stejný odstup má za Plzní i třetí Sparta. „Těším se hodně jako každý z fotbalového prostředí. Čeká nás velký zápas, magnet kola, souboj o šest bodů. Bude vyprodáno, je to jeden z duelů, na který celou sezonu čekáme," cituje Trpišovského klubový web.

Přibližně hodinovou tréninkovou jednotku uzavřelo společné focení fotbalistů a fanoušků, následovala děkovačka a nesměly chybět ani podpisy. Na vše z tribuny dohlížela i hrstka partnerek, například Tomáše Holeše kontrolovala hned celá rodina.

Celá akce se, stejně jako další předzápasové iniciativy obou sobotních rivalů, uskutečnila ve prospěch sdružení DONOR, transplantační dětské jednotce v pražské motolské nemocnici. V Edenu bylo přibližně 60 tisíc korun, před výkopem pak ještě kapitáni Slavie a Plzně předají zástupcům sdružení společný šek na 200 tisíc korun.

Foto: Sport.cz

Fanoušci Slavie se na otevřeném tréninku před zápasem s Plzní dočkali i setkání s fotbalisty.

„Vše je všechno spojené v dobrou věc, která, ať už bude výsledek zápasu jakýkoliv, tady zůstane. Nebudou se rozdělovat jenom body, ale profit najdou i ti, co to nejvíc potřebují. Je dobře, že se kluby spojily. Je to skvělý úvod toho utkání. My se pak musíme snažit, aby ten zápas skončil stejně, jako začal," těší Trpišovského. „Aktivitu samozřejmě vítám," dodává ve společném videukouč Plzně Michal Bílek.

S Michalem Bílkem jsme se jednou potkali i jako protihráči, vzpomíná Jindřich Trpišovský. On za Háje, já za KyjeVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Reklama