Hlavní obsah

Parádní gól, potom penalta. Hrál celkově skvěle, chválil Tomiče boleslavský kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu dorazil do Mladé Boleslavi, podal si ruce s novými spoluhráči a střihnul si předzápasový trénink. Za necelých 24 hodin vyběhl Michal Tomič proti Spartě na Letné. Muž, kterého ze Slovácka vykoupila Slavia a obratem ho poslala na hostování, se uvedl parádní trefou, pak ale zavinil pokutový kop. „Gól jde za mnou," kál se Tomič.

Foto: Vlastimil Vacek

Obránce Mladé Boleslavi Michal Tomič v ligovém duelu na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Třiadvacetiletý pravý obránce je však každopádně rád, že mu skončilo hektické období. Vzhledem k tomu, že v zimě odmítl ve Slovácku prodloužit smlouvu, ačkoliv to měl ústně slíbit, hrozil mu půlrok bez fotbalu. Do vypršení původního kontraktu. Vábení movité Slavie pro něj bylo silnější. Nakonec si prosadil svou, červenobílí ho vykoupili za pět milionů korun. A okamžitě ho poslali do konce sezony na hostování do Mladé Boleslavi.

„Jsem rád, že se přestup udál už v zimě, Slovácko na mě něco vydělá. Byl to spád událostí, ale o tom je fotbalový život. Chci poděkovat oběma klubům za jednání. Slovácko mě vlastně připravilo na zápas na Spartě, měl jsem v minulých dnech zdravotní problém. Fyzioterapeuti odvedli skvělou práci, i když už nemuseli, protože jsem byl na odchodu," uvedl Tomič.

Nemohl si přát v Boleslavi lepší entrée. Ve 3. minutě se opřel do odraženého míče, rána z 25 metrů skončila v letenské síti. Jenže domácí brzy srovnali a po Tomičově faulu dokonal obrat z penalty Ladislav Krejčí. Sudí Hocek sice pokutový kop odpískal až po zhlédnutí videa, slovenský obránce ale hned po souboji se sparťanem Lukášem Haraslínem sklopil hlavu. Věděl, že je zle.

„Udělal jsem chybu, šel jsem do souboje pozdě, nechal jsem tam nohu. Věděl jsem, že bude penalta," přiznal Tomič. „Při penaltě se mohl zachovat jinak. Dal ale gól, odehrál celkově skvělý zápas. Podal výkon, který je příslibem do budoucna pro celý tým," chválil Tomiče trenér Středočechů Pavel Hoftych.

Přestože obránce dorazil den před utkáním, navíc s tréninkovým mankem, objevil se v základní sestavě. „Bránil se trochu, aby šel hned od začátku. Vzal jsem riziko na sebe," uvedl Hoftych.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Ladislav Krejčí proměňuje nařízenou penaltu v ligovém utkání proti Mladé Boleslavi.

„Několik dnů mě limitovalo zranění, nebyl jsem si jistý, jestli mám hrát. Abych něco nezkazil. Nakonec jsem rád, že jsem nastoupil a dal jsem gól. I když je to takové trpké, protože jsme prohráli," uzavřel Tomič.

Reklama