Hlavní obsah

Plzeň rozstřílela Jablonec a dál vede ligu. Spartu spasil gól v nastavení, Slavia ztratila

roj, dosSport.cz
Aktualizováno

Plzeňští fotbalisté si upevnili vedení v tabulce první ligy, když v neděli doma rozstříleli ve 12. kole účastníka Konferenční ligy Jablonec 5:0. Sparta po výhře gólem v nastavení 1:0 nad Mladou Boleslaví zaostává na druhém místě za Viktorií o čtyři body. To mistrovská Slavia je čtvrtá o dva body za Slováckem. Sešívaní v Českých Budějovicích dotahovali dvougólové manko a nakonec jen remizovali 2:2. Předposlední Teplice pak prohrály s nováčkem z Hradcem 0:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Adam Hložek slaví vítězný gól proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Slavia po pohárové porážce v Izraeli zažila na jihu Čech hororový úvod, když po 14 minutách prohrávala už 0:2. Po přestávce se sice vzchopila, ale nakonec dokázala po brance Olayinky z penalty a Oscara jen srovnat. Z dalšího tlaku už nic nevytěžila, přestože poslední čtvrthodinu hrála po vyloučení domácího Skovajsy v početní převaze. Úřadující šampioni tak ve dvou z posledních tří ligových kol nevyhráli.

To ligový lídr z Plzně rázně rozprášil kritiku mířící na jeho příliš těsné výhry. Tentokrát Západočeši rozstříleli Jablonec pěti góly, dvě trefy si z toho připsal Kopic.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost Plzně při kanonádě proti jablonci.

Svěřenci trenéra Bílka vyhráli jedenácté utkání v tomto ligovém ročníku a Jablonec na svém stadionu zdolali posedmé z posledních osmi ligových duelů. Ideálně se tak naladili na nadcházející šlágr se Slavií.

Severočeši, kteří ve čtvrtek remizovali v Konferenční lize s dánským Randers, protáhli sérii bez ligového vítězství na pět utkání a figurují až na dvanácté příčce.

Sparta po porážce s Lyonem v Evropské lize hrála na Letné s Mladou Boleslaví dlouho bezgólovou partii, kterou nakonec ve třetí minutě strhl na stranu domácích ve třetí minutě nastavení Hložek. Letenští tak vyhráli v lize počtvrté za sebou, Boleslav prohrála po dvou ligových vítězstvích.

Hradec Králové se po výhře 3:0 v mladoboleslavském azylu posunul na šesté místo. Dvěma góly se blýskl Dvořák. Poražené Teplice po příchodu trenéra Jarošíka dál čekají na první bod. Po třetí prohře za sebou jsou v tabulce předposlední.

Sobotní utkání Karviné s Baníkem bylo odloženo kvůli vysokému počtu nakažených covidem-19 v týmu MFK.

Program 12. ligového kola:
Sobota
Pardubice - Zlín 0:0
Liberec - Olomouc 2:0
Slovácko - Bohemians 1:0
Karviná - Baník odloženo
Neděle
Hradec Králové - Teplice 3:0
Branky: 2. Dvořák, 35. Rada, 85. Dvořák
České Budějovice - Slavia 2:2
Branky: 10. Brandner, 14. Havel - 50. Olayinka (z pen.), 59. Oscar
Plzeň - Jablonec 5:0
Branky: 15. Kopic, 18. Beauguel, 70. Kopic, 73. Mosquera, 89. Šulc
Sparta - Mladá Boleslav 1:0
Branka: 90.+3. Hložek

Reklama

Související témata: