Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 2:0Západočeši se v neúplné tabulce bodově dotáhli na vedoucí Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Řezník 1 : 0
28. Sýkora 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně v 18. kole první ligy doma porazili Liberec 2:0 a zvítězili potřetí za sebou. Už v úvodním poločase se prosadili Radim Řezník a Jan Sýkora. Západočeši si upevnili druhé místo a bodově dotáhli vedoucí Slavii, která má k dobru nedělní zápas s Mladou Boleslaví. Slovan venku podruhé za sebou prohrál a v neúplné tabulce je osmý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň oslavují gól na 2:0 během utkání 18. kola Fortuna ligy

Článek

Liberečtí začali dobře, domácího favorita v úvodu k ničemu nepouštěli a lépe kombinovali. Rychlou akci na jeden dotek ale zakončil Hilál nepřesnou střelou z úhlu.

V 17. minutě Viktoria hned z první šance otevřela skóre. Kalvach nákopem za obranu vyslal Řezníka, který zblízka překonal brankáře Knoblocha. Pravý obránce zaznamenal čtvrtý ligový gól v této sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radim Řezníkz Viktorie Plzeň střílí gól na 1:0 a Jan Mikula ze Slovanu Liberec

Za 10 minut Západočeši zvýšili. Čermák obral Tuptu a posunul míč na Beauguela. Nejlepší střelec soutěže v šestnáctce vybídnul volného Sýkoru, jenž přehodil Knoblocha. Reprezentační záložník si třetí branku v ligovém ročníku připsal proti bývalému týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Sýkora z Viktorie Plzeň oslavuje gól na 2:0

Domácí měli ve zbytku prvního poločasu hru pod kontrolou a krátce před pauzou mohli přidat třetí gól. Šulcovu hlavičku však vyrazil liberecký gólman.

Slovan do druhé půle poslal náhradníky Stocha a Fukalu, po jehož centru Hilál ve 47. minutě akrobatickým kopem přes hlavu o kousek minul. Mezi tyče se nevešla ani rána libereckého Havelky. Do první velké plzeňské možnosti po změně stran se dostal Šulc, ale Knoblochovu špatnou rozehrávku nepotrestal a míč poslal vysoko nad.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Júsuf Hilál ze Slovanu Liberec a Milan Havel z Viktorie Plzeň

Západočeši si závěr bez větších problémů pohlídali a soupeři dovolili první střelu na branku až v 88. minutě, kdy Rabušicovu hlavičku chytil Staněk. Plzeňští doma neprohráli už 18 ligových utkání po sobě, naposledy na svém stadionu nebodovali v únoru právě proti Liberci. Viktoria v sezoně vyhrála 13 ze 14 domácích soutěžních duelů.

Reklama

Související témata: