Hlavní obsah

Po gólu jsme se vypařili, láteří kapitán Sparty. Pálil jsem na náhodu, netají sváteční střelec Slavie

Zklamání je slabé slovo. Fotbalisté pražské Sparty v Edenu zcela propadli. Slavia ve šlágru 13. ligového kola rivala v přímém souboji o druhé místo v tabulce rozdrtila 4:0 a zaznamenala nejvyšší výhru v pražském derby v samostatné historii. Letenští prožili svůj nejhorší poločas v samostatné historii nejvyšší soutěže a všechny čtyři branky inkasovali už do přestávky. „Po prvním gólu jsme se vypařili,“ kritizuje vlastní tým kapitán David Pavelka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutný Martin Vitík, jeho chyba pomohla Slavii do vedení.

Článek
Fotogalerie

Inkasované góly byly vánočními dárky pro Slavii, říká Brian Priske. Fanouškům se omlouvám!

Sešívaní nebyli před derby úplně v pohodě, rivala ovšem od samého začátku zválcovali. Jurečkův brzký gól po Vitíkově hrubce utrhl lavinu, mužstvo v rudých dresech bylo pak jen trapným statistou.

„Pak už jsme neměli vůbec nic. Zápas lámal druhý gól. My jsme takovou střelu měli taky, ale já ji poslal na tribunu," líčí pro O2 TV Sport sebekriticky David Pavelka, který ze sparťanů naběhal nejvíc kilometrů a snad jako jediný z nich byl na derby mentálně nastavený.

„Věřili jsme, že přijde nějaký impulz. Chtěli jsme vyhrát aspoň druhou půli, ale od 5. minuty jako bychom nebyli na hřišti, dopředu vůbec nic. Provází nás roky, že po třech čtyřech podařených zápasech přijde facka. Když chceme pomýšlet na vyšší příčky, tohle se nám nemůže stávat," zdůrazňuje Pavelka.

Pochod sparťanských fanoušků z náměstí Míru do EdenuVideo: Sport.cz

Mužem zápasu diváci zvolili autora prvního a vítězného gólu. „Hodně nám pomohl, určil ráz zápasu. Chtěli jsme na Spartu vlítnout, druhá půle už byla údržba," pochvaluje si útočník Václav Jurečka.

Nečekaně brzy dostal od soupeře vítaný dárek v podobě Vitíkovy slabé malé domů hlavou.

Sparta dvakrát vyhrála, ale posun u ní stále nevidím, tvrdí Luděk Klusáček v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

„Chystal jsem se na oba jejich stopery. Tušil jsem, že někdo z nich může udělat chybu. Nakoplo nás to, hnali nás fanoušci, derby jsem si užil," libuje si Jurečka.

Druhé polínko pod kotel přiložil netradiční střelec. „Těžká střela. Já jsem sváteční střelec, každá je těžká pro mě... Nebylo moc času, na náhodu jsem to napálil, gól na 2:0 nás dostal do ještě většího klidu," usmívá se Jakub Hromada.

„Jako tým jsme podali jeden z nejlepších poločasových výkonů. Plnili jsme do puntíku, co po nás trenéři chtěli. Nic nevymýšlet, nahazovat míče za obranu, měli s tím problémy. Čtyři góly za poločas v derby, to se nestává. Pak tempo opadlo trochu, ale derby jsme parádně zvládli," cení si Hromada.

Reklama

Související témata: