Hlavní obsah

Liberec - Hr. Králové 2:3Přestřelku ovládl Hradec, milion ale patří Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Doumbia 1 : 0
52. Trusa 1 : 1
57. Tupta 2 : 1
78. Kubala 2 : 2
81. Trusa 2 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Liberce vyhráli v nadstavbě Fortuna ligy skupinu o umístění a získali odměnu ve výši milion korun spojenou s konečnou sedmou příčkou. V odvetě sice podlehli doma Hradci Králové 2:3, ale v součtu s přesvědčivou výhrou 4:0 v úvodním utkání minulý týden v mladoboleskavském azylu Východočechů se z výhry ve finále radoval Slovan. Současně jako vítěz skupiny o umístění mezi sedmým a desátým týmem po základní části bude v příští sezoně domácího poháru nasazen do 3. kola.

Foto: Vít Černý, ČTK

Vlevo Michael Rabušic z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Slovan v utkání dvakrát vedl díky Mohamedu Doumbiovi a Lubomíru Tuptovi, Votroci však dokázali pokaždé vyrovnat a v 81. minutě svým druhým gólem v zápase rozhodl Matej Trusa. Jednou za hosty skóroval Filip Kubala. Východočeši v lize porazili Liberec po 13 duelech.

Královéhradečtí po domácím debaklu změnili rozestavení a místo s třemi stopery dnes vyrukovali se čtyřmi obránci. Votroci začali aktivně, Vašulínovu hlavičku ale přizvedl na roh bránící Purzitidis. Na opačné straně si po Prebslově hlavičce málem srazil míč do vlastní sítě Gabriel, brankář Vízek ale stihl zasáhnout.

Foto: Vít Černý, ČTK

Mohamed Doumbia z Liberce střílí první branku zápasu.

Ve 22. minutě už domácí vedli. Po Mikulově centru z levé strany před vápnem ztratil balon Smrž a Doumbia skákavou střelou k tyči překonal Vízka. Defenzivní záložník z Pobřeží slonoviny skóroval v české lize potřetí.

Trenér Bílek končí, kdo je kandidátem na místo kouče v PlzniVideo: Sport.cz

Na opačné straně hosté dostali míč za čáru, ale rozhodčí už předtím odpískal útočný faul. Poté Kučerovu střelu vyrazil Bačkovský. Srovnat Východočeši dokázali až sedm minut po přestávce. Centr z levé strany propadl od Koubka k Trusovi a ten z malého vápna napálil míč pod břevno. Slovenský ofenzivní univerzál si připsal první branku v české lize.

Liberečtí si hned za pět minut vzali vedení zpět. Ukázkový brejk zakončil po přihrávce střídajícího Ghaliho do odkryté branky Tupta. Severočeši pak měli několik dalších šancí, Lexa dokonce otřel svůj pokus o břevno. Pojistku však Slovan nedal a v 78. minutě ho stihl trest. Po Rynešově centru se hlavičkou prosadil Kubala a sedmou trefou v ligovém ročníku vyrovnal nejlepšího týmového střelce Vašulína.

Za další tři minuty hosté dokonce obrátili stav. Kubala prodloužil na Trusu, ten přebral přihrávku na hranici ofsajdu a únik zakončil přesně. Domácí mohli ještě srovnat, ale střídajícího Rabušice vychytal brankář Vízek. Votroci vyhráli v lize v Liberci poprvé od roku 1994. Slovan na závěr sezony utrpěl porážku po předchozích dvou vysokých vítězstvích 4:0.

Fotbalová Fortuna liga - finále skupiny o umístění, odveta:
Slovan Liberec - FC Hradec Králové 2:3 (1:0)
Branky: 22. Doumbia, 57. Tupta - 52. a 81. Trusa, 78. Kubala. Rozhodčí: Kotala - Antoníček, Mikeska - Křepský (video). ŽK: Polyák - Čech, Ryneš, Rada. Diváci: 1758. První zápas: 4:0.
Liberec: Bačkovský - Plechatý, Prebsl, Purzitidis - Polyák (46. Ghali), Doumbia (55. Varfolomejev), Červ, Mikula - Frýdek (46. Lexa), Tupta (65. Kozák) - Olatunji (81. Rabušic). Trenér: Kozel.
Hradec: Vízek - Gabriel, Kodeš, Čech (63. Rada), Ryneš - Kučera, Smrž - Koubek (77. Hlaváč), Kubala, Trusa (89. Baloun) - Vašulín. Trenér: Hejkal.

Reklama