Hlavní obsah

Při poslední výhře Hradce v Plzni nebyl na světě. O tomhle se mi ani nesnilo, jásala posila ze Sparty

Když Hradec Králové naposledy vyhrál v Plzni, nebyl Petr Pudhorocký ještě na světě. V sobotu v Doosan Aréně se 21letý záložník významně podílel na senzačním triumfu Votroků (2:1). Ligový debutant se podepsal pod vítězný gól.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Petr Pudhorocký z Hradce Králové (druhý zleva) slaví druhou branku Hradce.

Článek
Fotogalerie

„O tomhle jsem ani nesnil. Soustředil jsem se na zápas. A že jsem dal gól, beru jako ocenění své práce. Tedy věřím, že mi ho nechají," vyprávěl Pudhorocký bezprostředně po utkání. Přání se mu ale nevyplnilo, rozhodčí v zápise o utkání označil druhý gól Hradce za vlastní. Směr Pudhorockého střely z hranice šestnáctky totiž výrazně změnil domácí obránce Milan Havel, gólman Jindřich Staněk byl bez šance na teč zareagovat.

To však nic nemění na tom, že se Pudhorocký po zimním přestupu ze Sparty uvedl v novém působišti výtečně. „Ligovou premiéru zvládl, mám z jeho výkonu radost. Mohl by převzít časem otěže technického, kreativního hráče po Jakubu Radovi. Signály nám dal jasné," chválil reprezentanta do 21 let trenér Miroslav Koubek.

„Bojuju o základní sestavu, jsem rád, že mi první zápas za Hradec vyšel. Navíc na stadionu mistra," doplnil Pudhorocký. Zprvu to však na tři body nevypadalo. Zkraje zápasu hosté inkasovali z hlavy Chorého po rohovém kopu, vzápětí přežili další dvě šance. „Začali jsme špatně, dostali jsme gól z rohu. Ale postupem času jsme se dostali do hry, začal jsem věřit, že minimálně vyrovnáme. Nakonec vezeme tři body, byť šťastné," podotkl Pudhorocký.

Reklama