Hlavní obsah

Příště začneme o deseti, vtipkuje Priske. Věří, že Krejčí sehraje velkou roli při vzestupu

Už zase vědí, jak chutná vítězství. Fotbalisté Sparty navzdory oslabení vyhráli po obratu v 10. ligovém kole nad Hradcem Králové 2:1 a po pěti remízách naplno bodovali. Letenští neprohráli v nejvyšší soutěži podeváté za sebou a v neúplné tabulce zůstali třetí. „Byla to sice ošklivá výhra, ale důležitá,“ cení si trenér Brian Priske.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske (vlevo) a Jan Kuchta po utkání s Hradcem Králové.

Článek
Fotogalerie

Série bez výhry skončila. Z výsledku má kouč velkou radost. „Úleva by bylo asi silné slovo, ale jsem šťastný, zvláště po pětizápasové šnůře remíz. V minulosti jsme řešili, že jsme byli v zápasech dominantní, a přesto se nám nedařilo vítězit. Tentokrát to bylo jinak, rozhodně jsme nepředvedli náš nejlepší výkon. Za druhou půli bych chtěl tým určitě pochválit," hodnotí Brian Priske.

Jak si vysvětlujete, že bez vyloučeného Čvančary jste hráli lépe?

V Brně začneme o deseti (smích). Ano, měl jsem stejný pocit, prvních čtyřicet minut nebylo vůbec dobrých. Stává se, že po vyloučení tým hraje více uvolněněji a agresivněji, což se stalo i tentokrát. O pauze jsem byl naštvaný a řekl hráčům, že jejich výkon je neakceptovatelný, že mají hrát srdcem a zapomenout na okolnosti a tlak tribun. Věděl jsem, že pokud budou hrát se zápalem, tak zvítězíme.

Jak jste viděl situaci před spornou Kuchtovou brankou?

Viděl jsem pouze záběry od našeho analytického týmu, televizní ne, nemohu tedy situaci dostatečně posoudit. Pro Kuchtu byl gól určitě důležitou vzpruhou. Od vyloučení v zápase s Libercem se trápil a vytvářel na sebe velký tlak. Chce ve Spartě dávat hodně gólů a v týdnu spolu vedeme celou řadu rozhovorů. Jsem rád, že byl za svoji tvrdou práci v tréninku odměněn. Sprintoval, hledal správné prostory, rval se a já viděl Kuchtu, kterého znám ze záběrů z minulé sezony. Jsem za něj nesmírně šťastný. Po dlouhé době bylo štěstí na jeho straně.

Kuchtovi pomohlo, že měl po vyloučení na hrotu více prostoru, souhlasíte?

Každý týden spolu řešíme rozestavení. Záleží však také na tom, jak nastoupí soupeř. Hradec hrál na dva útočníky. Nyní budeme muset čekat na verdikt disciplinární komise ohledně Čvančary, což bude mít vliv na naše rozestavení v příštích zápasech.

Poprvé v sezoně nastoupil kapitán Krejčí. Navzdory chybě před prvním gólem hned ukázal, jak je pro tým důležitý.

Je bezpochyby stěžejním článkem. Jednoznačně můžeme říci, že nám chyběl. Je prvotřídním profesionálem a všem okolo pomáhá. Přestože udělal chybu, o půli za mnou přišel, omluvil se a požádal mě, aby zůstal na hřišti a mohl se rvát o výhru. Má pozitivní vliv na tým už jen tím, že je na hřišti. Je to lídr zodpovědný za celý tým a věřím, že bude hrát velkou roli na cestě za vzestupem.

Jak vás potěšil výkon brankáře Kováře, který mužstvo podržel?

Jsem rád, že se naskytla příležitost jej získat. Zvětšila se konkurence mezi našimi brankáři. Matěj přesně předvádí, co jsme od něj očekávali. Je to vysoký mladý brankář a jeho výkon byl velmi dobrý. Zároveň jsem rád, že se také konečně dočkal výhry. Má na ní velký podíl, předvedl řadu výborných zákroků. Je budoucností českého fotbalu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články